Memory B cells were discovered more than half a century ago. But scientists are just beginning to understand the crucial role they play in protecting people from serious illness. In October 2020, a team of virologists at the Rockefeller University in New York embarked on a year-long project to try and anticipate which dangerous forms of Covid-19 might emerge in future. While the spectre of new variants was yet to preoccupy the minds of political leaders and citizens around the globe, scientists were keenly aware that Covid-19 would almost certainly mutate in ways that could make it more infectious and virulent.

Forrás: bbc.com
Feltöltő: division
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
A memória B-sejtekről egy jó cikk angolul. A tudósok még elég sokat nem tudnak B-sejtekről, pedig 50 éve fedezték fel csirkékben, hogy egyáltalán vannak, de a covid miatt most fontos új tudásra tesznek szert, ami a jövőbeni variánsokkal szemben, de az egész egészségügynek jól fog jönni. A lényege, hogy akik fertőződtek + oltást kaptak, ott nagyon erős B-sejtek alakulnak ki, amelyek a mutációk ellen is nagyon jól védenek. A cél, hogy hogy csináljanak ugyanilyen erős B-sejt választ, csak vakcinákkal.
Pálinkás Pál
elolvastam a cikket, szimpla kamu duma...nem láttam utalást benne kontrollcsoportra..no és azért valljuk be..a bbc nem egy tudományos üstökös...
division
@Pálinkás Pál: Gondoltam. Bezzeg ha a szilajcsikó vagy a kurucinfó írta volna...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.