A ballisztikus rakéták jellemzői a nagy sebesség (7,5 kilométer/másodperc), a nagy hatótávolságok (10 000 kilométer felett) és a nagy repülési magasságok (1000 kilométer fölött), a nagy hatóerejű (1 megatonna és nagyobb) atomtöltetek alkalmazása, a viszonylag kis sebezhetőség, a célmegsemmisítés nagy pontossága a ballisztikus rakéták legfőbb jellemzői.

Észak-Korea ballisztikus rakéta kilövésével borzolja tovább a nemzetközi kedélyeket

Fotó: ANTHONY WALLACE / AFP

A kilövés a Koreai-öböl keleti partjainál történt, áll a Dél-Koreai vezérkar jelentésében. A rakétát helyi idő szerint vasárnap reggel 7:52-kor indították útjának. 

Dél-Korea nemzetbizottsági bizottsága aggodalommal veszi tudomásul a történteket, utalva ezzel az ukrán-orosz háború által előidézett igencsak ingatag világpolitikai helyzetre. Idén ez már a nyolcadik tesztkilövése volt a szintén diktatórikus országnak, a Dél-Koreai vezetés a hadműveletek azonnali befejezésére, valamint problémái diplomáciai úton való rendezésére szólított fel. 

Forrás: CNN/Wikipedia

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Felesleges. Putyin már ellopta a show-t.
Medvepapa
Sajnálom a Koreai népet. Egy olyan világban élhetnek ahol még a napsütést is megszabják. Ráadásul egy idegbajos torz családi maffia markában vannak.
jesz
a felsorolt műszaki paraméterek alapján ez a ballisztikus rakéta kurvasokba kerülhet...többszörösébe, mint a lassúbb, rövidebb hatótávolságúak...

Aztán lőnek egyet vele, és pár perc alatt százmillió dollár megy a levesbe...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.