Amerikai tisztségviselők attól tartanak: Peking már döntött arról, hogy nemcsak gazdasági, hanem katonai segítséget is nyújt Moszkvának az Ukrajna elleni invázióban. A kínai vezetés viszont arról beszél, hogy nem akar részese lenni a konfliktusnak – írja a Blikk.hu.

Csatlakozik-e Kína katonailag a háborúhoz?

Fotó: 123RF.com

Hivatalosan azonban csak az orosz–ukrán háború hatásairól tárgyalt hétfőn Rómában Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója és Jang Csie-csi, a kínai Központi Külügyi Bizottság vezetője.

A hangulat igencsak feszült lehetett, ugyanis a tárgyalás előtti napon amerikai és brit lapok, köztük a Financal Times is azt állította, nem kizárt, hogy Oroszország katonai fegyvereket kért Kínától, miután kudarcba fulladt Putyin villámháborús terve.

– Az utóbbi időben az Egyesült Államok álhíreket terjeszt Kínával kapcsolatban

– jelentette ki újságírók előtt Csao Li-csien, a kínai külügyminisztérium szóvivője. Emellett a kínaiak hangsúlyozták, továbbra is az Peking fő törekvése, hogy az igencsak feszült ukrajnai helyzet ne szabaduljon el.

Kína továbbra is ragaszkodik ahhoz a kijelentéséhez, miszerint nem akar részese lenni az ukrán-orosz háborús konfliktusnak, miközben amerikai tisztségviselők attól tartanak: Peking már döntött arról, hogy katonai segítséget nyújt Moszkvának.

Forrás: Blikk.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Na ez igaz. S vége a kontinensnek.
Ha covid nem végezte el a munkát akkor majd a háború elintézi.
magyar1
Kínának van vesztenivalója ha katonailag is beleavatkozik.
jesz
Kína most veti el a magot. Egy kis sgítségebben a szar helyzetben életmentő az oroszoknak...aztán majd egyszer kérnek valamit... ...na, az fájni fog...

...mert visszakérik az ősi kínai földet, Szibériát..addigra oly erősek lesznek, hogy az oroszok boldogan adják vissza...ott lesz az ujgurok új hazája...
ómió
Már Kínát is idiótának kell nézni?
CsipkeRózsa
Azt hittem, hamarosan vége a háborúnak, most még új belépőket is várhatunk?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.