Oroszország bejelentette, nem fogja figyelembe venni a hágai Nemzetközi Bíróság ítéletét, miszerint azonnali hatállyal be kell szüntetniük a háborút.

Biden újságírói kérdésre válaszolva szerdán azt mondta, hogy Putyint „háborús bűnösnek” tartja. Szinte napra pontosan egy évvel korábban, 2021. március 17-én az amerikai elnök igenlő választ adott arra a kérdésre, hogy „gyilkosnak” tartja-e az orosz államfőt. Az orosz elnök szerint amerikai hivatali partnere utóbb felhívta őt és tisztázták a dolgot. Putyin azt mondta, kielégítette a Biden által adott magyarázat. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő bejelentette, hogy az orosz külügyminisztérium külön rovatot indít a honlapján az amerikai és a brit háborús bűncselekmények bemutatására.

„Minél előbb megértik ezt a kijevi rezsim képviselői, annál hamarabb véget ér a különleges hadművelet” – kiderült, ez kell ahhoz, hogy Oroszország leállítsa a háborút

Forrás: 123rf.com

Zaharova és a Kreml szóvivője egyaránt elfogultsággal és dezinformációval vádolta meg a nyugati sajtót a Moszkva által „különleges hadműveletként” emlegetett háborúval kapcsolatban. A külügyi szóvivő egyébként szerdai sajtóértekezletén azt mondta, hogy a háborúnak nem célja az ukrán államiság megsemmisítése. Arra figyelmeztetett, hogy az Ukrajnába irányuló amerikai fegyverszállítások nem hozzák el a békét, hanem destabilizáló tényezővé válnak és veszélyes következményekkel járhatnak.

Megerősítette, hogy videókonferencia-formátumban folytatódnak az orosz–ukrán tárgyalások. Mint mondta, ezek katonai, politikai és humanitárius síkon folynak. Kifejezte reményét, hogy Kijev felismeri: elkerülhetetlen feladat békésen megoldani Ukrajna demilitarizálását és „nácítlanítását”, valamint az ország semleges státusának biztosítását.

„Minél előbb megértik ezt a kijevi rezsim képviselői, annál hamarabb véget ér a különleges hadművelet”

– fogalmazott a külügyi szóvivő.

Forrás: Blikk.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez putyinról magyarra azt jelenti, hogy:
""Adjátok végre meg magatokat, mert nagyon úgy áll a dolog, hogy nem birunk veletek. És, ha lehet, már tegnap.""
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@rokker33: Nem tudok ilyen dokumentumról. Dokumentum címe és aláírás helyszíne érdekelne, pusztán a hitelesség kedvéért.
Sámannus
Pontosan olyan őszinte szavak mint a mi gecink tizenkét éves hazudozása.
Állítólag ők csak a fasisztákat lövik válogatás nélkül. okos modern lövedékeik vannak.
Kiállítanám oda putyint is őt biztosan elkerülnék azok a golyók mert azok hétszencség hogy nem tévednek, de kiállítanám a mi modern Sárközynket is mert ő sem fasiszta, és hét szentcség, őtet is kikerülné a golyózápor, Sőt az összes fostalicskát is kikerülné. Csak és kizárólag fasiszta gyerekek és családok vannak Ukrajnában Azok az okos lövedékek egy sem téved.
Ájjál ki geci viktor te szent lófasz, nem lesz bajod, majd Hágában tanúskodok melletted.
namihami
Ez putyinról magyarra azt jelenti, hogy:
""Adjátok végre meg magatokat, mert nagyon úgy áll a dolog, hogy nem birunk veletek. És, ha lehet, már tegnap.""
driv3r
Orosz propaganda duma - ez nem kérdés, úgyhogy ne válaszolj @Pegero: Köszönöm a hazafias népfront, az ötévesterv és Rozi néni nevében.
(az egy jó kérdés lenne, hogy ki Rozi néni, de ezt sosem fogod megtudni! - így jártál)
Gazella
Nácitalanítás... több van itt magyarhonban mint Ukrajnában.. elég ha zsírháj pofázik..fenéket felolvassa papírról a 'nác'si szavait

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.