Ahogy közelednek a választások ,egyre több csalásra derül fény. 

Figyelmeztetést adott ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a szavazási levélcsomagok kézbesítésének hivatalos rendjéről – írja a 24.hu. Az NVI a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) benyújtott kifogás alapján azt írta, a szerb posta a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, levélben szavazók szavazási levélcsomagjainak kézbesítésekor nem a postai kézbesítésnél szokásos eljárást alkalmazta.

Vajdasági voksvadászok miatt figyelmeztetet az NVI

Fotó: 123RF.com

Az NVI felhívta a magyar szavazási levélcsomagok kézbesítésében résztvevő valamennyi egyetemes postai szolgáltató és „közreműködő partnereik” figyelmét, hogy

a szavazási levélcsomagok kézbesítésekor munkatársaik tartózkodjanak a választópolgárok szabad joggyakorlásának befolyásolásától.

A figyelmeztetésról a Szabad Magyar Szó azt írja, néhány napja a Nemzeti Választási Iroda még nem tudott arról, a levélcsomagokat a Vajdasági Magyar Szövetség „aktivistáiként bemutatkozó”, sokszor a VMSZ közismert tagjaira „megszólalásig hasonlító személyek hordják ki, és „a párthoz közelállónak látszó cégek irodahelyiségeinek látszó irodahelyiségekbe” invitálják szavazni a polgárokat.

A VMDK felkérte a vajdasági magyarokat, járjanak el a törvények szerint, ne dőljenek be a pártaktivistáknak, szavazzanak a meggyőződésük szerint, a válaszborítékokat személyesen adják fel a postán, vagy vigyék el a szabadkai főkonzulátusra.

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Álljanak csak sorba valami nagykövetségen. Úgy mint minden rendes magyar.
Néro
Álljanak csak sorba valami nagykövetségen. Úgy mint minden rendes magyar.
kereső
@Néro: Londonban a mai nappal több mint 6200-an regisztráltak az egyetlen szavazó helyre. Hogyan tudják leadni a szavazatukat??
kereső
A magyar kormány azzal, hogy nem biztositja a külföldön élő( magyarországi lakcimmel rendelkező, és egyébként meg "kalandvágyó) állampolgárainak alkotmányban biztositott jogainak gyakorlását, választási csalást követ ekl. Törvényesitett választási csalást.
Néro
@kereső: Tőlem kérded ? De ha már választ vársz. 6200 sehogy. De hát ez a célja a Nemzethy Qurmánynak. Levélszemét akadály nélkül bármennyi jöhet. Mert az Űs Magyarok meg a ' disszidált ' Magyarok nem egyenlőek.
telegdilaci
@Néro:Ők levélben szavazhatnak elvileg a Postának kellene kézbesíteni a levél szavazatokat, viszont Fideszes aktivisták,hordják a szavazólapokat házról házra járva,és kitölteni is ők szeretnék,hogy kire szavazzanak a Vajdaságban élő szavazók! kitöltés után el is viszik kitudja hol gyűjtik össze a kitöltött szavazólapokat, azzal az indokkal, hogy a legutóbbi választáskor nagyon sok érvénytelen szavazatot találtak,csak én nem értem hogy ők honnan tudják ha a vissza küldött boritékokat,a Magyar választási központban bontják fel,amit elvileg a Magyarországi szavazatokkal egy időben számolnak össze és azután összesítik! gondolom előbb átnézik kire szavaztak a Szerbek ha nem a fideszre akkor az érvénytelen(kuka) ahogy Erdélyben is, minden ellenzékre leadott szavazólap ment a szemétbe,és a hazugság propaganda mindenkit idiótának nézve,hazudja hogy az ellenzék gyújtotta fel a rájuk le adott szavazólapokat,ez a gyalázatos lejárató hazugságot csak az agyhalottak hiszik el szerintem ez teljesen értelmezhetetlen! még a Fidesztől is képtelenség,nekik áll érdekükben a csalás!
CsipkeRózsa
Egy t-vel csak félig-meddig lehet figyelmeztetni, ráadásul később még langyosabban írja, "a szavazási levélcsomagok kézbesítésekor munkatársaik tartózkodjanak a választópolgárok szabad joggyakorlásának befolyásolásától."

Elég, ha csak tartózkodnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.