Rezantsev az orosz 49. egyesített hadsereg parancsnoka volt. Egy nyugati tisztviselő szerint ő a hetedik tábornok, aki Ukrajnában halt meg, és a második altábornagy a legmagasabb rangú tiszt, akit a jelentések szerint megöltek.

Újabb tábornokot vesztettek az oroszok – de miért veszítenek ilyen sokat?
Kép: Wikipedia

Úgy vélik, hogy az orosz csapatok alacsony morálja miatt a főtisztek közelebb kényszerültek a frontvonalhoz.

A keveset mozgó frontvonal kedvez a mesterlövészeknek, így életszerűnek tűnik, hogy ez lett a veszte. Az ukrán mesterlövészeket, illetve általában a különleges műveleti erők tagjait egyébként a 2014-15-ös kelet-ukrajnai harcok után a CIA is igyekezett képezni, ami sokat javított a harcértékükön.

Az ukrán média szerint a tábornokot a csornobajevkai légibázison ölték meg, amelyet Oroszország parancsnoki állásként használ, és amelyet az ukrán hadsereg már többször megtámadott.

Egyébként főtisztekből is sokat vesztettek az oroszok, nem csak tábornokból:

egy pár nappal ezelőtti ukrán összesítés szerint legalább három-három ezredest és alezredest, de őrnagyok temetéséről is voltak már beszámolók.

Az egyik sejtés amelyről már írtunk, hogy a magas rangú tisztek mozgásáról valahogyan értesülnek az ukránok és célzott támadást tudnak indítani.

A másik szerint az orosz invázió akadozása, a csapatok bizonytalankodása közvetlenebb irányítást igényel, és emiatt kerülhetnek a tábornokok túl közel a harcvonalhoz, és így a végeredmény szinte ugyan az. 

Forrás: BBC

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Al X
Csak azt tudom mondani, amit a hegymászók halálhírére mondani szokás:
"Minek ment oda?"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amaramaistanna
@Csizmás Kond: Még mindig Orbán hátsójából szeded az információkat. Lehetne már benned némi emberi érzés is.
amaramaistanna
@Al X: Sajnálok mindenkit, aki Putsyin hagymázas agressziója miatt hal meg.
teuton
@Csizmás Kond: Gumicsizmas, te tenyleg hülye vagy! Diktaturakban keziiranyitas van, O1G, Kim meg Putyin mindenröl ömaga dönt. Demokraciakban megvan mindenkinek a feladata es kötelessege, a miniszterelnök, nem a hadsereg föparancsnoka. Igaz, a diktaturakban sem, de megis mindent a diktatorok inteznek, Putyin jelentette be, hogy rubelben követelik a gaz arat. De mi köze a Putyinnak a cegek szerzödeseihez??? O1G azt meseli, ö emelte a bereket... Demokraciakban a bermegallapodasokat a munkaltatok es munkavallalok (szak)szervezetei kötik! Az elelmiszer es üzemanyagarakat sem a kormany szabalyozza, hanem a piac, a tözsde, a kereslet es kinalat, ezt hivjak kapitalizmusnak. Ahol a PART iranyit, az kommunizmus! Capito???
Csizmás Kond
@teuton: ...épp a hozzád hasonló okosokat olvasgatom...nézz végig a bandád és a magad műveltségi szintjén...hülyézés mocskolódás, szarakodás...ezek vagytok ti, nem tudtok egyetlen mondatot leírni szarakodás nélkül...hol a lószarba nevelnek ilyen totálbalfasz embereket ?
polgarb
Ha gyanús a pali kirakják céltáblának,ne nekik kelljen vele vesződni!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.