Rezantsev az orosz 49. egyesített hadsereg parancsnoka volt. Egy nyugati tisztviselő szerint ő a hetedik tábornok, aki Ukrajnában halt meg, és a második altábornagy a legmagasabb rangú tiszt, akit a jelentések szerint megöltek.

Újabb tábornokot vesztettek az oroszok – de miért veszítenek ilyen sokat?
Kép: Wikipedia

Úgy vélik, hogy az orosz csapatok alacsony morálja miatt a főtisztek közelebb kényszerültek a frontvonalhoz.

A keveset mozgó frontvonal kedvez a mesterlövészeknek, így életszerűnek tűnik, hogy ez lett a veszte. Az ukrán mesterlövészeket, illetve általában a különleges műveleti erők tagjait egyébként a 2014-15-ös kelet-ukrajnai harcok után a CIA is igyekezett képezni, ami sokat javított a harcértékükön.

Az ukrán média szerint a tábornokot a csornobajevkai légibázison ölték meg, amelyet Oroszország parancsnoki állásként használ, és amelyet az ukrán hadsereg már többször megtámadott.

Egyébként főtisztekből is sokat vesztettek az oroszok, nem csak tábornokból:

egy pár nappal ezelőtti ukrán összesítés szerint legalább három-három ezredest és alezredest, de őrnagyok temetéséről is voltak már beszámolók.

Az egyik sejtés amelyről már írtunk, hogy a magas rangú tisztek mozgásáról valahogyan értesülnek az ukránok és célzott támadást tudnak indítani.

A másik szerint az orosz invázió akadozása, a csapatok bizonytalankodása közvetlenebb irányítást igényel, és emiatt kerülhetnek a tábornokok túl közel a harcvonalhoz, és így a végeredmény szinte ugyan az. 

Forrás: BBC

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Al X
Csak azt tudom mondani, amit a hegymászók halálhírére mondani szokás:
"Minek ment oda?"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
driv3r
Megtaláltam a szemüvegem, te fideszes geci.
Úgyhogy jövök érted !!!
jesz
tábornok, és még nem látott igazi lövöldözést...ez nem lőgyakorlat, itt bizony visszalőnek. Persze a sorkatonákat igazi golyózáporba küldeni selejt felszereléssel, harmatgyenge élelmezéssel, az megy...
jesz
@jesz: persze ha a hír igaz...mert a hekkelés mindent visz...már minden hír álhír...
levarosbukta
Mert aki el tud számolni legalább kettőig az rögtön tábornok lesz. Ennyi.
Al X
Csak azt tudom mondani, amit a hegymászók halálhírére mondani szokás:
"Minek ment oda?"
Csizmás Kond
...azt hiányolom hogy az egész háború alatt nem jelentettek meg egyetlen ukrán tábornokot se...mindent ez a bohóc intéz...vajon azért mert nincsen tábornokuk?...leléceltek ?...kiiktatták őket ?
Gazella
@Csizmás Kond: orosz fals fake mews.. hír.
teuton
@jesz: "ha a hir igaz..." Cafoltak az oroszok a 7 tabornok elveszteset, videoban megmutattak, hogy elnek? Az ukranok az irataikkal mutattak meg a tabornokok holttestet, akiket lelöttek... Hallottal mar az oroszoktol arrol, hogy ukran tabornokok haltak meg, ill. hoztak ilyen bizonyitekot? Arrol meseltek, hogy "180 külföldi zsoldost", de eddig egyetlen bizonyitekot sem tudtak mutatni. De ukran polgarmestereket raboltak el es csereltek fogolycsereben orosz katonakra, ami haborus büntett civilek ellen! Erröl nem mesel a gobbelsi propaganda Rogan Tonyotol??? Arrol sem, hogy Mariupolban az oroszok a tüntetö civil tömegbe löttek, ami szinten haborus büntett?!
amaramaistanna
@Csizmás Kond: Még mindig Orbán hátsójából szeded az információkat. Lehetne már benned némi emberi érzés is.
amaramaistanna
@Al X: Sajnálok mindenkit, aki Putsyin hagymázas agressziója miatt hal meg.
teuton
@Csizmás Kond: Gumicsizmas, te tenyleg hülye vagy! Diktaturakban keziiranyitas van, O1G, Kim meg Putyin mindenröl ömaga dönt. Demokraciakban megvan mindenkinek a feladata es kötelessege, a miniszterelnök, nem a hadsereg föparancsnoka. Igaz, a diktaturakban sem, de megis mindent a diktatorok inteznek, Putyin jelentette be, hogy rubelben követelik a gaz arat. De mi köze a Putyinnak a cegek szerzödeseihez??? O1G azt meseli, ö emelte a bereket... Demokraciakban a bermegallapodasokat a munkaltatok es munkavallalok (szak)szervezetei kötik! Az elelmiszer es üzemanyagarakat sem a kormany szabalyozza, hanem a piac, a tözsde, a kereslet es kinalat, ezt hivjak kapitalizmusnak. Ahol a PART iranyit, az kommunizmus! Capito???
Csizmás Kond
@teuton: ...épp a hozzád hasonló okosokat olvasgatom...nézz végig a bandád és a magad műveltségi szintjén...hülyézés mocskolódás, szarakodás...ezek vagytok ti, nem tudtok egyetlen mondatot leírni szarakodás nélkül...hol a lószarba nevelnek ilyen totálbalfasz embereket ?
polgarb
Ha gyanús a pali kirakják céltáblának,ne nekik kelljen vele vesződni!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.