Nagyon erős az a vélemény a nyugati sajtóban, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök elszámolta magát amikor úgy döntött, megtámadja Ukrajnát. Azonban a New York Times egyik szakértője szerint erről szó sincs, sőt, a háború eddig kiválóan szolgálta Putyint, akinek céljai között fontos szerepet tölt be az ukrán gázlelőhelyek megszerzése is.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Gondolat kísérletnek elmegy,

de le kell szögezni, hogy lehet Brett Stephens jól ismeri Putyin cárt, de a mi retardált dagadt törpénket egyáltalán nem

A napokban „What if didn’t Putin miscalculate?” címmel írt véleménycikket NYT-ben. Amiben arról ír, hogy: „Az, hogy Putyin elszámította magát sokakban felvetette a kérdést, vajon képes-e még stratégiai kérdésekben helyesen dönteni és szellemi képességeinek teljesen birtokában van-e még. Ki ad neki tanácsot? Elvesztette a kapcsolatot a valósággal? Beteg lenne? Akár mentálisan is? ”. Majd felveti, hogy mi van akkor, ha vakójában csak ravasz. „Szó sincs itt az oroszul beszélő népek egyesítéséről, hanem csak arról, hogy biztosítani szeretné az orosz dominanciát az energetikában.” elfoglalva „hatalmas gázlelőhelyeket, valamint az Ukrán tengerpart nagy részét”.
Hozzáteszi: „az ukrán elnöki székbe egy Orbán Viktor-féle alakot ültethet, aki eljátszhatja az erős embert, Putyin pont ilyen szomszédokat szeret.”
Nem, nem ezzel van a gond a szakértő ezt jól látja, de cikk vége így már biztos mellé ment. Orbán vonatkozásában a legnagyobb tévedés lehetne egy ilyetén értelmezés: „bölcsebb dolog a háborúban, akárcsak a politikában azt feltételezni az ellenfélről, hogy ravasz róka, semmint azt, hogy sült bolond.”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.