Emmanuel Macron hivatalban lévő elnök győzött a francia elnökválasztási első fordulójában vasárnap, az exit poll-eredmények szerint nagyobb különbséggel a szuverenista jobboldali Marine Le Pen előtt, mint amire előzetesen számítani lehetett – írta az AFP hírügynökség.

Francia elnökválasztás: Macron nyerte az első fordulót Le Pen előtt
Fotó: JOEL SAGET, Eric Feferberg / AFP

Macron a szavazatok 28,6-29,7 százalékát szerezte meg, Le Pen pedig a 23,3-24,4 százalékát négy közvélemény-kutató cég felmérése alapján. Harmadik lett 19,8-20,8 százalék közötti eredménnyel a radikális Jean-Luc Mélenchon. Yannick Jadot zöld párti jelölt, Anne Hidalgo, Párizs szocialista párti polgármestere és a jobbközép Valérie Pécresse bejelentette, hogy Macront támogatja a második fordulóban, Éric Zemmour, a radikális publicistából lett politikus pedig azt, hogy Le Pent.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Ha bukik a fasiszta ribanc, leshetjük mikor adja vssza a kölcsönt. Nem számít, mjd a Csutkány konszolidálja vőmuram bankját a mi pénzünkből.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Ha bukik a fasiszta ribanc, leshetjük mikor adja vssza a kölcsönt. Nem számít, mjd a Csutkány konszolidálja vőmuram bankját a mi pénzünkből.
Clavigo
Szegény Orbán elvtárs...Potyára adott kölcsönt (?) a kölcsönből...Nem baj,,úgy is mi fogjuk majd törleszteni...
kereső
Kétfordulós. Két hét múlva lesz a második. Viszont a harmadik legtöbb szavazatot kapó jelölt Mélenchon is üzent a választóinak- semmiképpen ne szavazzanak le pen-re. 2017-es forgatókönyv- Akkor is ez a két jelölt volt a második forduló előtt.És a franciák becsukták a kaput a fasiszta jelölt előtt. Szóval, úgy néz ki, hogy úszik a pénzünk, és nem lesz francia köztársasági elnök barátja orbánnak.És az elnökválasztás után is Macron lesz az ET(Európai Únió Tanácsa- állam,és kormányfők)elnöke. Ornán meg nyiltan beleavatkozott a francia elnökválasztásba le pen kölcsönével.Hej, de szép időszak vár ránk.!!
ómió
Csigafalóék még keveslik a migráncsállományukat!
Clavigo
@ómió: Majd " feltalálják " azok is a bevándorlási kötvényt,,,mint a putris Gazdád,,,oszt letudva a gond.. gyagyás.
kereső
@fideszes gyökér: Párizsban le pen 5%-ot kapott.
ómió
@fideszes gyökér: A helyi Putyin irodát keresed? Rossz a címed! Próbáld meg a Szemkilövetőhegyen! Legutóbb ott nyalták körbe, Totó kutyival közösen!
ómió
@Clavigo: Üdvözöllek, gyagyás efftárs! Az ötleted épp annyira féloldalas, mint, amennyire te félnótás vagy! A "bevándorlási kötvényhez" ugyanis, előbb - kérd fel hozzá az igazán "hozzáértő elkúró" efftársadat, biztos "besegítene" nekik - egy "haladó államcsődöt" kéne nekik is "kivívniuk" (tudod: hogy legyen mihez kötvényt kiadni, mert más már nem ad kölcsönt!), hogy az működhessék! A Szemkilövetőhegyen ezügyben közben is járhatnál!
simmering73
"Le Pen is Putyin szövetségese és barátja, ezért tehát a francia szavazók most arról döntenek, hogy egy olyan vezetőt akarnak-e maguknak, aki pénzért akár saját hazáját is kiárusítja, vagy pedig egy olyat, aki hibái ellenére is európai érdekeket képvisel. Már önmagában az is szomorú, hogy egyáltalán felmerül annak a lehetősége, hogy Le Pen vezesse Franciaországot, de hát itt tartunk. A franciáknak még van lehetőségük arra, hogy józan döntést hozzanak, nekünk sajnos már nincs. Magyarok millió álltak ki egy Putyin-bérenc miniszterelnök mellett, ezzel tovább rontva Magyarország nemzetközi megítélését. Hogy ezt mikorra lehet majd kijavítani, arról fogalmam sincs, mindenesetre tökéletesen látható már külföldön is az Orbán által okozott óriási kár. Elrettentő példává váltunk, itt tartunk."
kolozsvaros.com/2022/04/13/elrettento-peldava-valtunk/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.