A legszigorúbb börtönbe küldte Vlagyimir Putyin egyik régi szövetségesét, aki nagy szerepet játszott az orosz hadsereg ukrajnai inváziójának előkészítésében, ám valamit nagyon elpuskázott.

Putyinon elhatalmasodott a paranoia, és árulás miatt börtönbe küldte régi bizalmi emberét?

Fotó: Youtube

A szakértők csak találgatják, miért csapott le az orosz államfő teljes szigorával, és lehet, hogy a magyarázat nem a racionalitás világában keresendő – írja a Napi.

Szergej Beszeda ezredes, az orosz belbiztonsági szolgálat, az FSB 5. ügyosztályának vezetője jelenleg a legendás Lefortovo börtönben ül – írja Szergej Szoldatov oknyomozó újságíró a Moscow Timeson megjelent publicisztikájában, amelyben azt próbálja kitalálni, mivel „érdemelte ki” a Vlagyimir Putyinhoz közelálló titkosszolgálati tiszt, hogy ebben a súlyos büntetésben legyen része.

Beszedát márciusban helyezték házi őrizetbe, akkor az a pletyka járta a moszkvai taxisok körében, hogy összeakasztotta bajszát az orosz államfővel.

A magyarázat az lehet, hogy az 5. ügyosztály feladata volt az FSB-n belül a hivatalos kapcsolattartás a CIA-val, amellyel bizonyos terrorelhárítási ügyekben együtt is működhettek. Sokan felteszik a kérdés Moszkvában, honnan voltak az amerikai titkosszolgálatnak pontos információi a készülő orosz agresszióról? És már ez is elég, hogy előhozza Putyin paranoiáját az amerikaiak titkos ügyködéséről Oroszországban és környékén.

És ha az elnök paranoiássá válik, akkor azonnal árulókat kezd keresni.

Ezt tette 2016-ban is, amikor az hozta ki belőle üldözési mániáját, hogy kiderült, az amerikai szolgálatok tudta róla, hogy Oroszország belepiszkált az amerikai elnökválasztásba. Egy felső vezetőt kirúgtak az FSB-től, és az amerikai kiberelhárítással való kapcsolattartásért felelős vezető, Szergej Mihajlov a Lefortovóba került. Putyin most meging paranoiás és dühös hangulatban van, régi protezsáltja, Szergely Beszeda pedig a rémséges börtön egyik cellájában gondolkodhat azon, mit rontott el – írta Szergej Szoldatov.

Címlapkép: Youtube

Forrás: Napi

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ez a bizalmatlanság alap egy nemzetvezető életében...vagy böri, vagy gulág, vagy betegség...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
ez a bizalmatlanság alap egy nemzetvezető életében...vagy böri, vagy gulág, vagy betegség...
Toller Béla
Csakhogy ! Tegnap a kozmodrómban ez a putty alig állt a lábán, pethyüdt volt és széles terpeszben kereste az egyensúlyát ! Lehet, hogy itthagy bennünket, végre ?
Csizmás Kond
ja..hogy paranoia...akkor zselinszki is azért lövette le a tárgyalóját mert paranoiás ?
Nyírfa
@Toller Béla: Az nagyon jó lenne, ha elpatkolna végre, de honnan veszed az infót?
Németh István
A barátság, és a bizalom, ha meginog bizony ilyen szinten végzetes kudarcot eredményezhet!
Sztalin ilyenkor már keményen intézkedett. Különben háborús helyzetben ahol tömegek és hatalmas anyagi eszközök veszhetnek a semmibe ott pardon nincs! Hitler azért bukott, mert nem tudott maga mellé szervezni belső árulókat az orosz hadseregből! Amikor a megegyezés ellenére két nap múlva lerohanta Oroszországot, úgy utálták meg ahogy illik - mert a német tisztesség és szavahihetőség az különben fontos tényező volt, mint ahogy most is az!!! > hi-hi-hi igazi lengyel német barátság szövődik, stb.
Ábel
Egy diktátor paranoia nélkül meg sem lehet. Történelmi tény. Mussolíni még a vejét is kivégeztette.
Toller Béla
Nyugalom már látszik ezen a puttyon a lassan ható méreg hatása ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.