Két hete, a francia elnökválasztás első fordulója után úgy tűnt, hogy április 24-én rendkívül szoros második forduló jöhet a két legtöbb szavazatot szerzett jelölt, a centrista Emmanuel Macron elnök és a szélsőjobboldali kihívó, Marine Le Pen között.

Nagyon nagy valószínűséggel Macron nyeri az elnökválasztást

Emmanuel Macron francia elnököt (b) és Marine Le Pent, a francia ellenzéki Nemzeti Tömörülés párt vezetőjét ábrázoló plakátok a dél-franciaországi Salies de Bearn-ben 2022. április 23-án, egy nappal a francia elnökválasztás második fordulója előtt. MTI/AP/Bob Edme

Akkortájt a közvélemény-kutatások – amelyek az első fordulót illetően magyar szemmel egészen pontosak voltak – már-már hibahatáron belülre mérték a két jelöltet, olyan felmérés is volt, amely csupán 51-49-es Macron győzelmet jósolt – írja a Telex.

Azóta az olló valamelyest kinyílt köztük, és a legfrissebb adatok összesítése alapján Macron tíz százalékpontos, 55-45 arányú előnyben van Le Pennel szemben.

Az Economist (ennél valamivel bonyolultabb) modellje 95 százalékos esélyt ad Macron, és 5 százalékos esélyt Le Pen győzelmére, azaz teljesen nem kizárható a szélsőjobb győzelme, de nem valószínű a meglepetés.

Címlapkép: MTI/AP/Bob Edme

Forrás: telex.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Hát, ki más folytathatná a "haladó" migráncsbetelepítést!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Horizont: Látom, az addig nyomokban létező eszedet is elvette az áprilisi bukta! Ne forszírozd tovább, mert a végén még a kutyád fog fütyülni teneked!
ómió
@Horizont: Kusikára, efftársék elmebetege, a választók a tetübolsi fajtádat ítélték! Ennyit se látsz onnét az elmeosztályról!?
ómió
@Horizont: Bolsiék elmebetege! Még mindig nem tudod: ha kusikálnál, kezdjed el!
ómió
@Horizont: Szóval, bolsiék elmebetege, még mindig nincs annyi eszed se, hogy, ha kusikálnál, akkor meg is kéne kezdened!? Úgy beszorultál Böszme efftársad ánuszába, hogy még inkább a tetves bolsiságodat is másokra hazudnád?
kereső
@Horizont: Nem nyert., csak a francia nyilas barbie elveszitette a választást, igy aztán Macronnak fogják hivni a Francia Köztársaság következő Államelnökét. Nem putyinnak.
ómió
@Horizont: Még mindig nem tudtad eldönteni ezt ott az elmeosztályon, bolsiék zakkantja!? Ahogy azt se, hogy hogyan is kezdhetnéd a kusikálást? Talán, ha szedáltatnád magadat...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.