Szergej Lavrov orosz külügyminiszter evakuációnak nevezi a folyamatot, de a bizonyítékok nem erre utalnak.

Már 1 millió ukránt kényszeríthettek át Oroszországbaillusztráció, Dimitar DILKOFF / AFP

Feburár 24 óta több mint egymillió embert „evakuáltak” a kelet-ukrajnai Luhanszki Népköztársaság és a Donyecki Népköztársaság területéről Ororszországba. Erről szombat reggel Szergej Lavrov orosz külügyminiszter beszélt – adta hírül a hvg.hu.

Lavrov szerint tárcaközi forródrót működik Oroszországban, hogy a humanitárius segítségre szorulók asszisztenciát kapjanak, és eddig – a miniszter állítása szerint – 2,8 millió ember jelezte, hogy segítséget kérne az evakuációhoz Oroszország felé. 16 ezer közülük külföldi állampolgár volt és az ENSZ, valamint Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) misszióinak alkalmazottai – mondta Lavrov.

Ezzel szemben Ukrajna állítja: szó sincs valódi segtségnyújtásról.

Moszkva azzal erőszakolja át emberek ezreit Oroszországba, hogy a humanitárus folyosókat folyamatosan blokkolja. A BBC Kijevben tartózkodó újságírója szerint is egyre több a bizonyíték arra, hogy az oroszok valójában kényszerítik az ukrán lakosságot, hogy Oroszország felé elhagyják Ukrajnát.

Forrás: hvg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Európa XXI. század- deportálások, malenkij robot, gyilkosságok, erőszak, területfoglalás.
B+ ki gondolta, hogy ez lesz? Hogy Európai állampolgárokat lehet deportálni, malenkij robotra elhurcolnai- javaikat életüket elrabolni?Száz halált haljon, aki ezt elrendelte, meg az is aki ezt támogatja, vagy csak éppen "nem a mi háborúnk" jelszóval, elforditja a fejét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.