Horvátország felmentést kér a készülő európai uniós olajembargó alól a rijekai finomító részére, hogy továbbra is importálhasson Oroszországból olyan kőolajszármazékokat, amelyek a dízel gyártásához szükségesek – írta pénteken a Vecernji List című horvát napilap brüsszeli tudósítója, nem hivatalos forrásokra hivatkozva.

Újabb ország kér felmentést az olajembargó alól

Fotó: INA.hr

A lap megkeresésére az INA horvát olajipari vállalat közölte: a vákuum gázolaj (VGO) elengedhetetlen a dízel gyártásához, az INA finomítóját pedig a termelési folyamatban a felhasználásra optimalizálták. A VGO ellátási forrásai korlátozottak. Ezért az INA továbbra is elkötelezett a vásárlása mellett, ahogyan ezidáig is az volt – írták.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bizakodó, hogy sikerül keresztülvinni az olajembargós is tartalmazó szankciós csomagot, amelyet a magyar kormány vétózni tervez. Sajtóértesülések szerint a vonakodó tagállamok további haladékot kaphatnak: Magyarország és Szlovákia 2024 végéig, Csehország 2024 közepéig importálhatná még az orosz olajat.

Forrás: Telex.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A végén még kiderül, hogy nem az EU-hoz, hanem az oroszokhoz kellett volna a "keleti blokknak" csatlakoznia?!
ómió
Csak-csak "előjön a bátortalanja" is?
Giovanni Alba
Ki az, aki meglepődött?
" A Mol növelné horvát leányvállalata, az INA kitermelését, sürgeti viszont az ehhez szükséges engedélyek kiadását. A horvát kormánnyal folytatott csütörtöki megbeszélés után a magyar olajvállalat kész a tárgyalások gyorsított ütemű folytatására – nyilatkozta Molnár József, a Mol-csoport vezérigazgatója a tárgyalás után Zágrábban újságírók előtt."
www.energiainfo.hu/a_mol_kesz_targyalni_es_novelne_az_ina_kitermeleset-31349/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.