Európa a majomhimlő-járvány kitörésének epicentrumává vált, 25 európai országban több mint 1500 esetet azonosítottak, ezek globális szinten a megbetegedések 85 százalékát teszik ki.

Immár Európában terjed a legintenzívebben a majomhimlő

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ, a CDC által 2022. május 21-én közreadott, 1997-ben ismeretlen helyszínen készített kép egy majomhimlővel fertőzött beteg felsőtestéről. 2022 májusának második felében Európa több országában vettek nyilvántartásba majomhimlővel fertőzött embereket. A hólyagos bőrkiütésekkel és lázzal járó, testnedvekkel terjedő fertőzés nyugat-afrikai eredetű, és először 1985-ben azonosították. A betegség közvetlenül terjed emlősállatról emberre, lefolyása vírustörzstől függően változik. MTI/AP/CDC

Afrikán kívül még senki nem halt bele a majomhimlőbe, de az Egészségügyi Világszervezet szerint a fertőzés nyáron tovább terjed majd Európában – írta a portfolio.hu nyomán a 24.hu.

Európában Nagy-Britanniában van a legtöbb majomhimlős, ott június 14-ig 524 esetet regisztráltak. Az EU-n belül a legtöbben, 313-an Spanyolországban kapták el a fertőzést, de sok, 263 esetet azonosítottak Németországban, 231-et Portugáliában és 125-öt Franciaországban. Megugrott az esetszám Olaszországban (80), Olaszországban (48) és Belgiumban (36) is, míg a többi országban egyelőre csak néhány fertőzöttet találtak. Magyarországon is három napja hat fertőzöttről tudtak.

Címlapkép: MTI/AP/CDC

Forrás: 24.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
@Maccska: az veszélyes csak igazán...terjed, mint a lepra...
jesz
ami még szomorúbb, hogy a hülyeség is terjed ezzel a majomvírussal...az afrikaiak tiltakoznak a név ellen, mert az rasszista felhangú...nekik semmi közük az egészhez...senki nem dugott meg majmot...na jó...talán valhol valaki...de az is csak egyszer(kétszer)
csak úgy....
nicsak a sok majom szakértöt! :) dr.shikarit és prof. csizmást hol hagytátok?
Clavigo
@Maccska: A Szajjer havert dugjátok el,,,,,te meg vonulgassál ..ha már jön a pried ..
CaptainFaceless
Nem csak a büdös nigger majmokkal van a baj hanem ezekkel az európai agymosott ribancokkal akik élnek halnak a fekete faszért ha rajtam múlna sortűz által végeztetném ki az összes fajáruló fehér ribancot amelyik majomfaszt vesz a szájába!
Clavigo
@Maccska: Szegény ,tölcsérseggű @Shikari: ... Mi lesz vele...? :):)DDDXDXXDD
gina
@Shikari: 12 ÉVE KÖZTÜNK VAN OV ÉS MOCSKOS BAGÁZSA TERJESZTI, DE TE IS KÖZTÜK VAGY ELMEBETEG CSÓTÁNY HAHAHHAHAHAH
gina
@Shikari: Nked itt kuss van meleg fidesz alja hahahhahah gondolom a neved után valami betévedett törög börög buzi vagy hahahahhahahahahah de legalábbne hirdesd te sz@ros majom
Clavigo
@Shikari: Beléd is jó reggelt,,gyagyás...:):):)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.