A Kreml nemrégiben leváltotta az orosz légideszantos erők (VDV) parancsnokát, és valószínűleg az ukrajnai orosz invázió parancsnoki szervezetének radikális átalakításai zajlik, ami az ukrajnai kudarcokért felelőssé tett magas rangú tisztek esetleges tisztogatására utal – írja keddi jelentésében az Institute for the Study of War (ISW) nevű amerikai agytröszt.

Kudarc Ukrajnában: folytatódik a tisztogatás az orosz hadvezetés legfelsőbb köreiben?

Fotó: pixabay.com

Mint a portfolio.hu írja, több orosz forrás is megerősítette, hogy a Központi Katonai Körzet jelenlegi főparancsnoka, Mihail Teplinszkij vezérezredes váltja a légideszantosok élén az eddigi főparancsnokot, Andrej Szergyukov vezérezredest.

Ukrán források már június 17-én jelentették, hogy a Kreml elbocsájtotta Szergyukovot az invázió során mutatott gyenge teljesítménye és a légideszantosok körében bekövetkezett jelentős emberveszteség miatt. Az ISW akkor nem tudta megerősíteni ezt az értesülést.

Több forrás egymásnak is ellentmondó állításokat tett arról, hogy leválthatják a Déli Katonai Körzet, egyben az egész ukrajnai invázió főparancsnokát, Alekszandr Dvornyikovot.

A Szíriában tapasztalatokat szerzett hadseregtábornok áprilisban lett az egész invázió vezetője, mivel korábban az orosz támadások összehangolatlansága több kudarcba is belevitte az orosz haderőt, többek között Kijev környékéről is ki kellett vonulniuk.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Portfolio

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
hmmm...akik kedvelik, vagy csak tudásvágyból olvasták a Sztálini kor történetét, azok csettintenek...ez igen, a történelem ismétli önmagát...
Persze Putyin még nem takarít úgy, mint Sztalin, de ami késik, nem múlik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.