Jim Rogersnek óriási a tapasztalata arról, hogyan lehet pénzt keresni vérzivataros időkben a tőzsdéken.

1973-ban, a pusztító medvepiac közepén (1968-tól 1980-ig tartott az egyik legemlékezetesebb ilyen időszak) Soros Györggyel közösen megalapították a Quantum Fundot. 1973-tól 1980-ig a portfóliójuk összesen 4200 százalékos hozamot termelt, míg az S&P 500 ebben az időszakban mindössze 47 százalékot emelkedett – írja az Index.hu.

Soros György alapítótársa elárulta, mibe érdemes fektetni ilyen vészterhes időkben

Fotó: STR / AFP

Rogers szerint a befektetések világában „nincs olyan, hogy biztonságos” eszköz. Ennek ellenére a milliárdos két olyan példát is hozott, amelyek menedékül szolgálhatnak a közelgő viharban.

Amikor eluralkodik a pánik, és minden a feje tetejére áll, akkor a nemesfémek a befektetők kedvenceivé válnak. Rogers régóta azt vallja, hogy ilyen viharvert időszakban a portfóliónkban érdemes lehet valamekkora nemesfém-kitettséget tartani.

Ilyenkor az ezüst és az arany valószínűleg kevésbé kockázatosak, mint más eszközök

– osztotta meg véleményét Rogers.

A két nemesfém segíthet a befektetőknek az infláció elleni védekezésben, mivel az árfolyamuk a válság idején is ellenálló marad, de ez nem jelenti azt, hogy nem csökkenhet.

Ő maga egyébként azt mondta, hogy nem vesz ezekből, mert egy nagy összeomlás ezek árfolyamára is negatív hatást gyakorolna.

„Ha az ezüst árfolyama tovább csökken, akkor fogok venni még belőle”

– tette hozzá, de több konkrétumot nem árult el, hol lehet ez a szint.

Fontos tudni, hogy az ezüstöt széles körben használják a napelemgyártásban, és sok jármű elektromos vezérlőegységének fontos összetevője is a nemesfémből van. A növekvő ipari kereslet ezért az ezüstöt különösen vonzó eszközzé teszi a befektetők számára.

A fémbe történő befektetés legkézenfekvőbb módja ezüst ETF-ek (exchange traded fund, azaz tőzsdén kereskedett befektetési alapok) vásárlása. Más módon is van lehetőség az ezüstből hasznot húzni, például ilyen lehet a nemesfémet bányászó vállalatok részvényeibe történő befektetés is.

A kriptodevizák árfolyama viszont együtt mozog a részvénypiaccal, ezért azok pocsékul teljesítettek 2022 eleje óta, viszont az arany és az ezüst a nehéz időkben viszonylag jól állja a sarat.

További befektetési tanácsokat és elemzéseket az Index.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Index.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
orbán a birkáiba fektetett egy csomó krumplit,kíváncsi leszek a haszonra.. :)
ómió
@csak úgy...: Nem érdekel, hogy a bolsi tetübandád az Orbánra hazudja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.