A demokrata elnök Joe Biden fiának, Hunter Bidennek a laptopján talált állítólag korrupciós gyanúra okot adó információkról van szó, melyek még a 2020-as elnökválasztási kampányban kerültek elő

A republikánusok azt követelik az amerikai szövetségi választási bizottságtól, hogy az úgynevezett Twitter-iratokból nyilvánosságra került információk alapján nyissa újra a vizsgálatot a közösségi médium ellen, amiért 2020-ban korlátozta a Joe Biden jelenlegi elnök fia, Hunter Biden laptopján található, állítólag korrupciós gyanúra alapot adó információkról szóló sajtóértesülés közlését – olvasható az MTI hírében.

A republikánusok megint elővennék Joe Biden fiának állítólagos ügyét a szövetségi választási bíróságnál

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Republikánus Nemzeti Bizottság (Republican National Committee) arra hivatkozik, hogy a Twitternél korábban követett gyakorlatról szóló belső üzenetváltások elegendő alapot szolgáltatnak arra, hogy a Szövetségi Választási Bizottság újra megindítsa vizsgálatát.

A republikánusok vezető testülete szerint az új tulajdonos kezdeményezésére az elmúlt két hétben megjelent belső üzenetváltások ellentmondanak a Twitter korábbi állításainak a feltételezett cenzúrát tekintve.

A republikánus párt 2020 októberében a Donald Trump és Joe Biden jelöltségével zajló elnökválasztás előtt néhány héttel nyújtott be panaszt a szövetségi választási bizottsághoz a választást befolyásoló cenzúra gyanúja miatt. A választási testület 2021 augusztusában ejtette a panaszt.

A republikánus bizottság vezető jogtanácsosa, Matthhew Raymer a választási testülethez küldött, és a sajtóban megjelent levelében úgy fogalmazott, hogy a Twitter-iratokként elhíresült dokumentumok "felfedik azt, hogy a cég felső vezetése aktívan közreműködött abban, hogy elhallgassák a Hunter Biden laptopbotrányát és egyéb, a Demokrata Pártra és jelöltjére vonatkozó káros információkat".

Az úgynevezett Twitter-iratok legutóbbi része hétfőn jelent meg a közösségi médium oldalain Michael Schellenberg újságíró szerkesztésében. Ezek szerint a közösségi médium vezetői rendszeres és intézményesített kapcsolatokat ápoltak a Szövetségi Nyomozóirodával, ami érintette a Hunter Biden laptopjáról szóló információkat is.

Forrás: mti.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Jó ez az "állítólagos"! Pont, mint a brüsszeli efftársak dübörgő mutyijai esetében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.