Az Egyesült Államok és Tajvan közeledésére adott válasz volt ez a kínai hadsereg szerint.

Az MTI híre nyomán számolt be arról a hvg.hu, hogy Kína meglehetősen szokatlan módját választotta a karácsony megünneplésének: vasárnap ugyanis az ország hadserege "csapásmérő hadgyakorlatokat" tartott Tajvan közelében. 

Kína Tajvanhoz közeli "csapásmérő" hadgyakorlatokkal" jelezte, hogy nem örül a szigetország és az USA közeledésének

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A kíani hadsereg egy közleményben meg is adta a választ a miértre: szerintük ezek a gyakorlatok válaszok voltak "az Egyesült Államok és Tajvan elharapódzó összejátszására és provokációjára”, a tajvani vezetés viszont úgy látja, hogy Peking a regionális biztonság megsemmisítésén és a tajvai lakosság megfélemlítésén munkálkodik.

A cikk szerint a mostani hadgyakorlat egybeesett a novemberi helyhatósági választások győzteseinek hivatalbalépésével, korábban pedig Kína hasonlóan reagált, mikor Nancy Pelosi demokrata kongresszusi elnök augusztusban – heves kínai tiltakozás ellenére is – Tajvanra látogatott, melyet Kína a saját területének tart.

Forrás: hvg.hu, mti.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
A kinaiak inkabb a covid jarvanyra merjenek megsemmito csapast, mert attol tartok jovore megint elarasztjak a világot valami újabb covid-varianssal, es kezdődik minden elorol.
Alfa
@Yoda69: lesz lehetőség újra a korrupt kurmánynak kinai lóhugyat vásárolni kurva drágán..ezzel segíteni a kinai kommunista "védekezést"..
Természetesen a békeszerető keresztény magyar külügy kussol
Toller Béla
Kína nyilvánvalóan ne tudná megvédeni a mintegy 1 milliárd emberét a nagyvárosokban, valamiféle közepesen megtorló csapás ellen sem. Mégis, kockáztatja ezeket az ember százmilliókat egy birodalmi eszme miatt. Nagy különbség nincs a kínaiak és az oroszok között, a kínaiak régebben csinálják, Aztán sajnálja őket az egész világ a hatalmas veszteségek miatt.
Félix
A Vuhani laboratoriumból elengedett COV-19 miatt világszerte több százezer halott! Hozzá mérhetetlen anyagi károk gazdasági visszaesés! Persze persze! Nem ők voltak! Most pedig háborút provokálnak Tajvannal és a háta mögött álló USA val? Normálisak ezek?
Yoda69
@Toller Béla: A kinaiak sosem fogjak megtamadni Tajvant, csak ijesztgetnek. De ezt mar mindenki bearazta, ugyhogy csak rohognek rajtuk.
Terminátor
A kínai oltóanyag működött!
Nálunk is, de csak a beszerzőknél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.