Ha a mediterrán ételekre gondolsz, az olaszországi pizza és tészta vagy a görögországi bárányborda juthat könnyen az eszedbe, de ezeknek az ételeknek sajnálatos módon nincs köze a “mediterrán” néven hirdetett egészséges étrendhez. Az igazi mediterrán étrend a régió hagyományos gyümölcseire, zöldségeire, babra, diófélékre, tenger gyümölcseire, olívaolajra és tejtermékekre épül – esetleg egy-két pohár vörösborral. Így étkeztek Kréta, Görögország és Dél-Olaszország lakói 1960 körül, amikor a krónikus betegségeik aránya a világon az egyik legalacsonyabb, a várható élettartamuk ezzel szemben a legmagasabb volt, mindannak ellenére, hogy csak korlátozott orvosi ellátással rendelkeztek.
Forrás:
diet.hu
Feltöltő: tothpa.biz
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás