Sokfelé okozott áramkimaradásokat és baleseteket az erős havazás szombaton Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában.

Lengyelországban időlegesen több mint 100 ezer háztartás maradt villamosáram nélkül, többnyire azért, mert fa dőlt a távvezetékekre – jelentette a Pap lengyel hírügynökség.

A Krakkóhoz közeli Wawrzka faluban meghalt egy ápolásra szoruló 70 éves nő, akinek áramszünet miatt leállt az oxigénkészüléke.

Bár a hozzátartozók hívták a mentőket és a tűzoltókat, az oxigénpótlást hozó tűzoltóautó útközben balesetet szenvedett a hóviharban.

A csehországi Hertvikovice térségében egy autóvezető vesztette életét, mert egy kidőlő fa az autójára zuhant az országúton.

Időjárással összefüggő halálos közlekedési baleset történt Prágában is – jelentette a CTK hírügynökség.

Szlovákiában háztartások ezreiben okozott áramkimaradást a havazás. Besztercebánya térségében egyes áramszünet sújtotta falvak szavazóhelyiségeiben gyertyafény mellett kezdték meg kora reggel a voksolást a szombati népszavazáson – jelentette a Tasr hírügynökség.

Magyarországon is veszélyjelzés van érvényben néhány délnyugati megyére.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Most akkör kit is kell támogatni a háborúban!!??
Az oroszokat.vagy az ukránokat???
A NATO az ukránokat támogatja felemás módon!
Politikailag és fegyverrel,de emberi erőforrással nem!!
Az oroszoknak csak szövetségesei és szimpatizánsai vannak, Ennek LNÉre a háború kimenetele kétséges mert a csillagok nem az ukrán oldalon állnak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.