Az Egyesült Államok nem ad F-16-os harci repülőgépeket Ukrajnának – közölte Joe Biden elnök hétfőn.

Biden nem ad F-16-os vadászrepülőket UkrajnánakFotó: Mandel Ngan / AFP

Az elnök Baltimore-ban egy építőipari eseményről távozva újságírói kérdésre válaszolva beszélt erről, és azt is közölte, hogy ellátogat Lengyelországba. Az út tervezett időpontjáról nem beszélt.

Az amerikai kormány múlt kedden jelentette be, hogy a legkorszerűbb harckocsikból, M1 Abrams-tankokból 31-et szállít Ukrajnának a következő időszakban. Ezt követően az ukrán kormány több illetékese ismételte meg, hogy Ukrajnának az önvédelemhez vadászrepülőkre is szüksége lenne, köztük F-16-osokra.

John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági bizottságának koordinátora pénteken egy sajtóbeszélgetésen az F-16-osok esetleges szállítására vonatkozó kérdésre azt mondta, ebben a témában nincs bejelentenivalója, de megjegyezte, hogy nem meglepő az ukrán fél F-16-osokra vonatkozó kérése. Érthetőnek nevezte azt ukrán szempontból, hiszen Kijev szeretne a lehető legnagyobb védelmi képességekkel rendelkezni. A fehér házi illetékes hozzátette, hogy az ukránokkal szinte minden nap tárgyalnak és konzultálnak a katonai képességeket érintő kérdésekről, amelyekhez az Egyesült Államok "a lehetséges mértékig együttműködő hangnemben áll hozzá".

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Maccska: örültekkel komoly dolgokról nem kokketálok! :)
hü de megszaporodott a botcsinálta balfax mindenhez szagértök száma, itt az egész diliház!
Németh István
Nos; ti, kik kételkedtek, vagy kételkedtettek a tudományos valósságban, most szembesülhettek az F16-os un. usa nemzeti védett hadászati eszköz, helyett az ursula nagyasszon az Eu nem-zetek MIG 16-os masináit fogja zelenszkíjnek küldeni! Mi több kötelezni a moslék együttműködni akaró nemzeteket, hogy küldözgessék a drága zelenszkíjnek a MIG-eket mert kell még neki né-hány gyámántocska kövecske, ala ajaándékba!> Hát tényleg senki nem látja ennek a vén ribanc-nak - a Dnyipró-i polgármestermódi ribancképűnek, lelkűnek - a koorupt mániáját, hogy Európa nyugati féltekét,a nagyon barom nemzeteket kiárusítja az usa kénye-kedvének!??
Hú Szüz Mária Idesanyám>> add, hogy az usa-nató takarodjék Európából, és az Eu. aljas mos-lék vezetése a börtönbe - akasztásilag!
csak úgy....
@KisTehen: húzz el te,te jószág! :) én itt akarom kivárni az 0rbánotok bebörtönzését!
Németh István
@m73: Na figyelj csak !! a biden az usa pénzguruinak kiszolgálójaként az ursulát fogja körbe nyalni, na nem maga szántából, mert ahhoz is hülye, pedig az neki csemege lenne; hanem a valóságos háttérhatalmak noszogatására >> amelyek a már felvásárolt éa korrupcióval, ócska fegyverek átadásával megvették a zelenszkíj által eladogatott nemzeti ukrán vagyonokat, azt most az elvi tulajdonosokként védelmezni akarják! Mivel az E16 még nem érkezhet meg, hát a MIG-ekkel szemétkednek és FOGNAK is - amelyek az Eu, nemzetek birtokában vannak! >> MOSZKVA IRÁNYÁBA, DE SZENTPÉTERVÁR IRÁNYÁBA IS TÁMADÓ HAMŰVELETET KIFEJTENI! a zsebkendődre te takonypóc köss egy csomót, hogy ezt el ne feledd! A @csak úgy...: meg a @KisTehen: Mint egy viharvert szarcsomók bűzlötök, s ha netán valami féreg belőletek kikabál az csak azért lehet, mert ők sem bírják elviselni undormány léteteket!!!
Tehát adot a feladat > zsolozmázni az elkerűlhetetlent >> az usa-nató moslék aljas armada takarodjon a bús picsába Európából! Az Eu. aljas szar, korrupt, háborúsbűnös vezetése a börtönbe, akasztásilag! Ez meg si fog történni, már fonják a nedves kötelet!
jáger laszló
Az F-16sok már NO-ban vannak
Ukrajna nem is ,de a lengyelek kapnak majd belőle akik segíthetik az ukránokat
Nem tartom elképzelhetetlennek!!!::
csak ennyi
barátilag
J.L.
r2d2
Korea vagy Vietnám?! Tessék választani! Csak itt már nem a gyarmatbirodalom felbomlása utáni időszak, hanem a neo-neokolonializmus: amikor már a saját fehér fajtámat is igába hajtom, mert semmi nem számít! USA duplán el van adósodva! Gátlástalanul nyomul előrébb s még előrébb! 34 éve még csak álmodni mertek a pufferzóna felszámolásáról - ma már minden kell!
Nem igazán jött be a migrációs projektje a CIA-nak, így előbb 2 év gondolkodási időt csikartak ki pandémia ürügyén, majd a 2020-ra tervezett háborút 2022. február végén elindíttatták! Találtak egy lelkes idiótát, aki bevette, hogy lehet még egy Izrael, ha már Magyarországot nem sikerült nekik átalakítani zsidó álammá! Persze, ezt a zsidó állam se nézi jó szemmel, hisz belőlük csak egy van 1948-óta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.