Az amerikai légierő pontosan tudja, milyen eszközről van szó, de egyelőre nem árulják el, hogy mi az.

Azonosítatlan repülő tárgyat lőttek le Kanada fölött

Tudják, mi az, de nem árulják el. Forrás: Pixabay

Azonosítatlan, nagy magasságban közlekedő légi eszközt lőtt le az amerikai légierő Kanada kérésére, az ország északnyugati része felett. A kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau elmondta, hogy Joe Biden amerikai elnökkel egyeztetve adott utasítást az eszköz lelövésére, amit egy amerikai F-22-es Raptor vadászgép hajtott végre Yukon tartomány felett – írja az RTL.

A kanadai és amerikai légtérvédelmi feladatokat ellátó Észak-amerikai Légvédelmi Parancsnokság (North American Aerospace Defense Command – NORAD) észlelte péntek este a tárgyat, amely szombaton lépett be Kanada légterébe.

Justin Trudeau jelezte, hogy a azonosítatlan légi eszköz maradványait összegyűjtik és elemzésnek vetik alá. A NORAD szóvivője, Olivier Gallant őrnagy arról beszélt, hogy a hadsereg meghatározta, miről van szó, de részleteket nem hoznak nyilvánosságra.

Az amerikai légierő F-22-es gépe egy nappal korábban, pénteken a térségben hasonló műveletet hajtott végre, amikor Alaszka északi partjai közelében, az amerikai légtérben is lelőtt egy azonosítatlan légi eszközt, arra hivatkozva, hogy az veszélyeztette a polgári légi forgalmat.

Forrás: RTL
Fotó: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Ajaj...az UFO-ban utazó kis zöld lényeket keresik, de nyom nél eltüntek.
jáger laszló
Az amcsi légierő élesben!!
1 12 km magasságban repülő izét lőttek le Kanada fölött Bíden parancsára!!
Ukrajnában még nem lövöldöznek!!!
Gyakorolnak a fiúk!!csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.