Nagyjából 350 ember utazott azon a vonaton, ami tehervonattal ütközött össze Görögországban szerdára virradó éjjel. A baleset a tűzoltóság friss közlése szerint legalább 32 ember életét követelte és legalább 85 sérült van.

„Az emberek sikoltoztak” – Legalább 32 ember halt meg a görög vonatbalesetben – fotó

Legalább 32 ember meghalt a görög vonatbalesetben. Forrás: Global News

Az Athénból Thesszalonikibe tartó személyvonat és a Szalonikiből Láriszába tartó tehervonat az ország középső részén fekvő Lárisza előtt ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között, az ütközés nyomán több kocsi kisiklott, és legalább három lángba borult – írja a Bors.

Az evakuálás az ütközés súlyossága miatt nagyon nehéz körülmények között zajlik – mondta Vaszilisz Vartakojannisz, a tűzoltóság szóvivője. Elmondta, hogy

égési sérültek ellátására használt kórházi egységeket riasztottak a térségbe, és több tucat mentőautót vontak be a munkálatokba; 85 sérültet a közeli kórházakba szállítottak

– tette hozzá. A kisebb sérüléseket szenvedett vagy sértetlen utasokat, mintegy 250 embert autóbusszal szállították a 130 kilométerre északra fekvő Szalonikibe.

A fejlámpát viselő mentőalakulatok sűrű füstben, nehéz körülmények között kutattak túlélők és sérültek után a vonatok roncsai között. A láriszai kórház tisztviselői szerint legalább 25 embernek súlyos sérülései vannak. Konsztantinosz Agorasztosz a SKAI TV-nek azt mondta, „az ütközés nagyon erős volt, a személyvonat első négy kocsija kisiklott, és az első két kocsi, amely kigyulladt, szinte teljesen megsemmisült".

A baleset pillanatában felugrottunk, mert az ablakok hirtelen felrobbantak. Az emberek sikoltoztak és megijedtek. Szerencsére ki tudtuk nyitni az ajtókat, és elég gyorsan el tudtunk menekülni. Más vagonokból nem tudtak kiszállni az utasok, az egyik kigyulladt – mondta egy túlélő.

Még nem tudni, hogy miért ütközött össze a két vonat. A görög média szerint ez volt "Görögország eddigi legsúlyosabb vasúti balesete".

Forrás: Bors
Fotó: Global News

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.