Zátonyra futott egy teherhajó vasárnap a Szuezi-csatornában, de a történtek ellenére a vízi úton a hírek szerint zavartalanul lehet közlekedni.

A Libéria zászlaja alatt közlekedő MSC Istanbul Malajziából indult el, és Portugáliába tartott. Oszama Rabei admirális, a Szuezi-csatorna hatóságának vezetője azt mondta, a teherhajó a tengeri csatorna egyik kétsávos szakaszán akadt el.

A hatóságok vontatóhajókkal közelítették meg a helyszínt, hogy azok segítségével újra vízre tudják bocsátani a teherhajót – írja az Index.hu.

Februárban egy cseppfolyósított földgázt szállító tartályhajó is megállt a Szuezi-csatornában meghibásodás miatt, de az az eset sem okozott nagyobb fennakadást az ottani közlekedésben. Egy hónappal korábban pedig egy kukoricát szállító teherhajó futott zátonyra.

Az ABC News emlékeztetett, hogy két évvel ezelőtt az Ever Given elakadása okozott hatalmas káoszt a világkereskedelemben.

A Szuezi-csatornáról az Index.hu cikkében olvashatnak bővebben. 

Forrás: Index.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Zátony zátony hátán.vagy nem figyelnek a kormányosok!!!???
Valami 1XŰ oka csak van!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
A csatorna is kezd elsivatagosodni,nemsokára tevékkel viszik majd az árut a csatorna helyén...orbánék tevekutató központot létesítenek Egyiptomban és az Ikarus kifejleszti a sokpupu tehertevét,sőt lesz csuklós változat is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.