Vlagyimir Kara-Murza orosz ellenzéki politikus 25 év börtönt kapott a moszkvai városi bíróság ítélete szerint. Nem volt hajlandó bűnösnek vallani magát. 

Hazaárulás: koncepciós perben ítélték 25 évre az orosz ellenzéki politikustHandout / Moscow City Court press service / AFP

A moszkvai városi bíróság 25 év szabadságvesztésre ítélte Vlagyimir Kara-Murzát, írja a 444.hu a Mediazona lapra hivatkozva. Az orosz ellenzéki politikussal szemben a büntető törvénykönyv három paragrafusa alapján indítottak eljárást:

- álhírek terjesztése az orosz hadseregről;

- részvétel nemkívánatos szervezet (a Nyitott Oroszország Alapítvány) tevékenységében;

- hazaárulás.

A vád 25 éves szabadságvesztést indítványozott, a bíróság pontosan ennyit szabott ki április 17-ei ülésén. A büntetést lebontva: az „álhírterjesztés” 7 évet ért, az alapítványnál folytatott tevékenység 3-at, a hazaárulás 18-at, ezeket részben összevonták, így nem 28, hanem „csak” 25 év jött ki.

Vlagyimir Kara-Murza az eljárás során nem volt hajlandó bűnösnek vallani magát. A politikus múlt héten az utolsó szó jogán elmondott beszédében többek között azt mondta:

Miután eltöltöttem két évtizedet az orosz politikában, miután annyi mindent láttam és tapasztaltam, biztos voltam benne, hogy már semmi sem tud meglepni. Be kell ismernem, hogy tévedtem. Meglepett, hogy a tárgyalásom a maga titkosságával és a jogi normák megsértésével felülmúlja még a szovjet ellenzékiek tárgyalásait is a hatvanas-hetvenes évekből. És akkor még nem is beszéltünk az ítélet súlyosságáról, amit a vád kér, vagy arról, hogy az állam ellenségének neveznek. Ebből a szempontból jóval túlmentünk a hetvenes éveken – egészen vissza a harmincas évekig.

Forrás: 444.hu, Mediazona

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Hát, hazaárulásért nálunk is lenne elítélhető efftárs bőven!
ómió
@Emmersson71: Már te se ismered fel az efftársaidat!? Már Internacionálé-éneklés közben se!? Szar ügy! Sürgesd meg magadnak a donor kutyaagyat! Az mindig tévedhetetlenül felismeri az övéit!
Clavigo
@ómió: Menj haza,,muszka.Oszt mondd meg a bábuskádnak ( is ), hogy hülye vagy.
ómió
@Clavigo: Látom, te ezt szoktad - virít is rólad - de, akkor, miért hazudnád rám!? Úgy az "efftársi"!?
ómió
@Emmersson71: Hát, aki nem hazaáruló, mint a tetvesbolsi, Brüsszelbe delegált fajtátok, az e témában nem lehet érintett!
Emmersson71
@ómió: "tetvesbolsi" - megint Orbánról beszélsz :)
ómió
@Emmersson71: Már a Brüsszelbe delegált tetvesbolsi efftársaidat se vagy képes felismerni!? Még Internacionálé-éneklés közben se!? Őket is a "Zorbánra" hazudnád!? Donor kutyaagyat neked! Az mindig tévedhetetlenül felismeri az övéit! Még, ha tetvesbolsik is!
Emmersson71
@ómió: "tetvesbolsi" - megint Orbánról beszélsz :)
ómió
@Emmersson71: Nem kaptad meg a donor kutyaagyat, hogy még mindig képtelen vagy a tetvesbolsi efftársaid, a magadéi felismerésére!? Sürgesd már, vazze! Ha így megy, nemsokára haza se találsz!
Emmersson71
@ómió: "tetvesbolsi" - megint Orbánról beszélsz :)
ómió
@Emmersson71: Nem! Az olyan elmebeteg tetvesbolsiról, mint te is vagy!
Emmersson71
@ómió: Tetvesbolsi, megint Orbánról beszélsz :)
Aki Én
@ómió: Ma is te vagy itt a leghülyébb?
Nem gondoltál még arra, hogy visszavonulsz?
Már tényleg mindenki rajtad röhög, te buta suttyó!
Hogy neked ebben mi a buli???
ómió
@Emmersson71: Látom, te se ismered fel a tetvesbolsi magadéit! Már Internacionálé-éneklés közbe se!? Ilyen súlyos az agyfogyatkozásod? Sürgesd magadnak a donor kutyaagyat! Az mindig felismeri az övéit!
ómió
@Aki Én: Melyik társaddal tévesztesz te engem össze ott az elmeosztályon fektedben, bolsiék fajkreténje!? Ne delirálj! Inkább sürgesd meg magadnak az új donor kutyaagyat! Hátha az tovább bírja majd a kreténségedet!
Emmersson71
@ómió: Tetvesbolsi, megint Orbánról beszélsz :)
ómió
@Emmersson71: Majd, ha agyad is lesz, bolsiék tetvesbolsi fajkreténje, hogy a tetvesbolsi efftársaidat, a magadéit felismerd és a témát is lásd, akkor talán majd többmindent megértesz!
Emmersson71
@ómió: Tetvesbolsi, megint Orbánról beszélsz :)
ómió
@Emmersson71: Majd, ha agyad is lesz, tetvesbolsi, megtudod kiről!
Emmersson71
@ómió: Tetvesbolsi, megint Orbánról beszélsz :)
ómió
@Emmersson71: Már annyit nem bírsz értelmezni, hogy "Majd, ha agyad is lesz, tetvesbolsi, megtudod kiről!"? Szar ügy! Sürgesd meg magadnak a donor kutyaagyat!
Emmersson71
@ómió: Tetvesbolsi, megint Orbánról beszélsz :)
ómió
@Emmersson71: Tetvesbolsi! Amig a donor kutyaagyad megjön, legalább szedáltasd magadat ott az elmeosztályon!
Emmersson71
@ómió: Tetvesbolsi! Amig a donor kutyaagyad megjön, legalább szedáltasd magadat ott az elmeosztályon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.