Vlagyimir Kara-Murza orosz ellenzéki politikus 25 év börtönt kapott a moszkvai városi bíróság ítélete szerint. Nem volt hajlandó bűnösnek vallani magát. 

Hazaárulás: koncepciós perben ítélték 25 évre az orosz ellenzéki politikustHandout / Moscow City Court press service / AFP

A moszkvai városi bíróság 25 év szabadságvesztésre ítélte Vlagyimir Kara-Murzát, írja a 444.hu a Mediazona lapra hivatkozva. Az orosz ellenzéki politikussal szemben a büntető törvénykönyv három paragrafusa alapján indítottak eljárást:

- álhírek terjesztése az orosz hadseregről;

- részvétel nemkívánatos szervezet (a Nyitott Oroszország Alapítvány) tevékenységében;

- hazaárulás.

A vád 25 éves szabadságvesztést indítványozott, a bíróság pontosan ennyit szabott ki április 17-ei ülésén. A büntetést lebontva: az „álhírterjesztés” 7 évet ért, az alapítványnál folytatott tevékenység 3-at, a hazaárulás 18-at, ezeket részben összevonták, így nem 28, hanem „csak” 25 év jött ki.

Vlagyimir Kara-Murza az eljárás során nem volt hajlandó bűnösnek vallani magát. A politikus múlt héten az utolsó szó jogán elmondott beszédében többek között azt mondta:

Miután eltöltöttem két évtizedet az orosz politikában, miután annyi mindent láttam és tapasztaltam, biztos voltam benne, hogy már semmi sem tud meglepni. Be kell ismernem, hogy tévedtem. Meglepett, hogy a tárgyalásom a maga titkosságával és a jogi normák megsértésével felülmúlja még a szovjet ellenzékiek tárgyalásait is a hatvanas-hetvenes évekből. És akkor még nem is beszéltünk az ítélet súlyosságáról, amit a vád kér, vagy arról, hogy az állam ellenségének neveznek. Ebből a szempontból jóval túlmentünk a hetvenes éveken – egészen vissza a harmincas évekig.

Forrás: 444.hu, Mediazona

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Emmersson71: Majd, ha agyad is lesz, tetvesbolsi, megtudod kiről!
Emmersson71
@ómió: Tetvesbolsi, megint Orbánról beszélsz :)
ómió
@Emmersson71: Már annyit nem bírsz értelmezni, hogy "Majd, ha agyad is lesz, tetvesbolsi, megtudod kiről!"? Szar ügy! Sürgesd meg magadnak a donor kutyaagyat!
Emmersson71
@ómió: Tetvesbolsi, megint Orbánról beszélsz :)
ómió
@Emmersson71: Tetvesbolsi! Amig a donor kutyaagyad megjön, legalább szedáltasd magadat ott az elmeosztályon!
Emmersson71
@ómió: Tetvesbolsi! Amig a donor kutyaagyad megjön, legalább szedáltasd magadat ott az elmeosztályon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.