Az elnökválasztáson 80,48 százalékos feldolgozottság mellett Erdogan 50,43 százalékkal áll az élen. A parlamenti választáson a kormányoldali pártszövetség jelenleg 51,43 százalékot tudhat magáénak.

Jönnek az eredmények! Erdogan vezet a török elnökválasztáson az állami média szerint

Fotó: UMIT BEKTAS / POOL / AFP

A Telex szerint először az Anadolu török állami hírügynökség nem hivatalos szavazatösszesítőjét lehetett ismerni.

Az Anadolu adatai alapján az elnökválasztáson 45,7 százalékos feldolgozottságnál Recep Tayyip Erdoğan elnök folyamatosan csökkenő arányban, 52,3 százalékkal vezet, a hat párt által támogatott legfőbb ellenzéki kihívója, Kemal Kılıçdaroğlu pedig 41,8 százalékkal áll mögötte. A szélsőjobboldali Sinan Oğan 5,4 százalékon áll.

A Telex emlékeztet rá, hogy helyi idő szerint délután ötkor zárultak a szavazóhelyiségek Törökországban, ahol sorsdöntő választásokat tartottak, a felmérések azt jelezték, hogy a 20 éve kormányfőként, majd államfőként hatalmon lévő Erdoğan minden eddiginél kiélezettebb szavazással nézett szembe. Az elnökválasztáson 50 százalékot kell szerezni az első körös győzelemhez, máskülönben két héttel később második fordulóban dőlne el az elnökség sorsa.

A hivatalban lévő államfő, Recep Tayyip Erdogan és a kormányoldali pártszövetség vezet Törökországban a vasárnapi elnök- és parlamenti választáson az Anadolu török állami hírügynökség által közölt részeredmények szerint.

Az elnökválasztáson 80,48 százalékos feldolgozottság mellett Erdogan 50,43 százalékkal áll az élen. A parlamenti választáson a kormányoldali pártszövetség jelenleg 51,43 százalékot tudhat magáénak.

Az elnökválasztáson a legfőbb ellenzéki jelölt, Kemal Kilicdaroglu, a Köztársasági Néppárt (CHP) elnöke a részeredmény szerint a voksok 43,77 százalékával rendelkezik. A fennmaradó néhány százalékon két másik jelölt osztozik az Anadolu jelentése szerint.

Amennyiben Erdogan meg tudja őrizni az abszolút többséget, az elnökválasztás az első fordulóban véget ér.

A CHP szerint az Anka magánhírügynökség adatai más képet mutatnak: ott Erdogan 48,63 százalékon, Kilicdaroglu pedig 45,61 százalékon áll.

Forrás: Telex.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ebből még, egy ügyes fidesz-számítással, akár 3/4 is lehet! Már többször bizonyították a fiúk és moszkvai compujertestvéreik!
A NERes ott segít, ahol tud (és kell)!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Engem nem vigasztal ,hogy van még hasonlóan ostoba társadalom.
Eladott Ország
@KisTehen: tegnap, 22:47 ♣ Nem újraszámlálás lesz, hanem újraszavazás. Szerencséjükre náluk nem fagyott le a választási rendszer és nincs "választási Ilonkanénijük" se. Nálunk a határon túli/ bérszavazókkal együtt 54 százalék nem egyenlő kétharmadal, mint Orbanisztánban.
Eladott Ország
Egyre érdekesebb lesz. Erdoğan elvesztette az abszolút vezetést, miután a szavazatok 92,7%-át megszámolta. Lesz egy második forduló.

Erdogan számára - 49, 94%
Kılıçdaroğlu számára - 44,30%

twitter.com/nexta_tv/status/1657843823169421312/photo/1
csak úgy....
@verőce21: farkasnak az a véleménye az "írásaid" alapján, hogy te egy elmebeteg! :) állítja,hogy ö veröcén nem ismer személyesen egy akkora prolit mint te ,szerinte azt is hazudod,hogy te veröcei lakos!
Havanagi
@Clavigo: Ugyan ! Nem csak Orbánnak segítenek a ruszki hekkerek .Győzni fog Erdogán.,arról Putyin gondoskodik.
telegdilaci
@namihami: Ezek szerint Törökországban is működik az agymosás,minél rosszabb annál jobb hasonló a helyzet mint Magyarországon itt is a Demokrácia helyett az agymosottak a diktatúrát választják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok