Vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen, amiért minősített iratokat tárolt otthonában. Ezt maga a politikus jelentette be csütörtökön. A volt elnök közlését megerősítette ügyvédje, Alina Habba a Fox News esti műsorában.

Trump közösségi médiaoldalán, a Truth Social felületén közölte, a kormányzat értesítette ügyvédeit, hogy megtörtént a vádemelés. Tudatta: június 13-ára idézték be Miami szövetségi bíróságára.

Donald Trump ismét bajban van: "Ártatlan ember vagyok"

Donald Trump volt amerikai elnök a LIV Golf Pro-Am golfversenyen a Trump Országos Golfklubban, a Virginia állambeli Sterlingben 2023. május 25-én. Fotó: MTI/AP/Alex Brandon

"Ártatlan ember vagyok" – írta a politikus, aki nehezményezte, hogy ellene vádat emelnek, miközben Joe Biden elnök korábbi irodáiban és ingatlanjaiban 1850 doboznyi iratot találtak a hatóságok.

Joe Bident csütörtökön egy sajtótájékoztatón megkérdezték a Donald Trump ellen zajló vizsgálatról, és arról, mennyire garantált az igazságügyi minisztérium függetlensége.

Az elnök kijelentette: a garancia az, hogy ő egyszer sem mondta meg a minisztériumban dolgozóknak, hogy mit tegyenek, vagy mit ne tegyenek.

Donald Trump ellen április elején már vádat emeltek New Yorkban egy másik ügyben hallgatási pénzek kifizetése és üzleti adatok meghamisítása gyanújával.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Alfa
a mentegetőzése ugyan az, mint orbánéké azért bántanak,mert keresztény vagyok...
ezeknek mindnek lámpavason a helye...
sokanvagyunk
Komoly védekezés: a másik többet tartott otthon...
drrotf
"Ártatlan ember vagyok , meg színész és bohóc!"mondhatta volna Donald.
namihami
Most mi a probléma? Az egyik (Trumplee) titkos dokumentumokat visz haza, a másik (Orbán) üres könyvtártermet építtet magának! Neki elég a tudat, hogy azok a papírok megvannak Moszkvában! Erre van gusztusuk!
""Kinek a pap...""

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.