Soros György átadja a stafétát a fiának, annak ellenére, hogy korábban azt nyilatkozta: „nem szeretné ha egyik gyermeke venné át a pénzügyi birodalmat” – írta meg a Telex.

Soros György leköszön – fia veszi át a helyét

Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

A Wall Street Journal vasárnap közölt interjújában mesélt Soros György a terveiről miszerint fia kezébe adja a pénzügyi birodalmának irányítását.

A Telex szerint a vagyonát tőzsdei alapkezelőként megszerző, filantróp üzletember, aki a világban a liberalizmus erős támogatójaként vált ismertté, úgy döntött, hogy az alapítványt és 25 milliárd dolláros vagyonának kezelését átadja fiának. Soros szerint fia kiérdemelte ezt, így hát megváltozott a véleménye .

Alexander "Alex" Soros 2009-ben a New York-i Egyetemen diplomázott, 2018-ban pedig történelem PhD fokozatot szerzett a Berkeley-i Kaliforniai Egyetemen. Apja szerint Alex sokkal jobban politizál nála, és továbbra is támogatni fogja a baloldali politikusokat Amerikában.

„Bármennyire is szeretném kivonni a pénzt a politikából, amíg a másik oldal is ezt teszi, nekünk is ezt kell tennünk”

– mondta Alex.

Az OSF igazgatótanácsa már decemberben kinevezte Alex Sorost az alapítvány elnökévé. Az alapítvány évente mintegy 1,5 milliárd dollárt (kb. 513 milliárd forint) irányít olyan szervezetek felé, amelyek például az emberi jogokat támogatják világszerte, és segítik a demokráciák kiépítését.

Forrás: Telex

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Ni lesz ezután a fidex sorosozásával!!??
Kidobhatják a kukába bevált szlogent,mint elavult fidex rovásírást!!??
No majd +látjuk!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@Horizont: Új fotót kell tenni a plakátokra! Legalább 3milliárdba fog kerülni közpénzből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.