Köztudott, hogy sem Ukrajna, sem Oroszország nem oszt meg információkat a veszteségeiről, ám most a Meduza jelentése rámutathatott az orosz haderőt ért károkra.

Kiderült, hogy mekkora veszteségeket szenvedhetett el az orosz haderőNatalia KOLESNIKOVA / AFP

Orosz oknyomozó oldalak jártak utána, hogy eddig összesen körülbelül mekkora áldozatokat követelt az orosz haderőtől az Ukrajna elleni invázió – tudatta a portfólió.hu. A széleskörű módszertan szerint eddig körülbelül 47 ezer fő esett el az ukrajnai hadműveletekben, de a további pontosítások után ez a szám tovább emelkedhet.

A becsléseket nehezíti, hogy az orosz hatóságok a holttest előkerüléséig nem regisztrálják halottként az eltűnt katonákat. Ezért előfordulhat, hogy csak hetekkel vagy hónapokkal kerül a statisztikákba egy katona halála.

Az orosz portál az orosz statisztikai hivatal adatait, illetve a helyi gyászjelentéseket is figyelembe vette. Számításaik szerint nagyjából 40-55 ezer 50 évnél fiatalabb orosz férfi esett el eddig a harcok során, kerekítésekkel jött ki végül a 47 ezer fő. Ezek csak az oroszországi orosz állampolgárokat tartalmazzák, a megszállt ukrán területekről származó harcosok veszteségei nincsenek benne, ez tovább növelheti a számokat.

A sebesültekkel együtt pedig összesen már 125 000 főre emelkedik a haderő vesztesége.

Ez a szám is fenntartásokkal kezelendő, mivel a fogságba esett katonákat nem tartalmazza, illetve csak azokat a sebesüléseket mutatja, amelyek olyan súlyos következményekkel jártak, hogy a katona nem képes visszatérni a frontra a sérülését követően.

A nyilvánosságra hozott számok hatalmas veszteségeket jeleznek az orosz haderőnél. A 2022 februárja és 2023 májusa közötti adatok szerint a 15 hónapnyi ukrajnai harcok során már háromszor annyi orosz katona halt meg, mint a majd 10 éven keresztül tartó szovjet afganisztáni beavatkozásnál.

Forrás: portfolio.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Mindez csak feltételezés!!
Nem hivatalos adat,ezért úgy is kell kezelni!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.