Ha Ukrajna támad, Moszkva válaszolni fog – írta meg az Index.

Putyin nem fél bevetni legpusztítóbb fegyverét

Fotó: Euronews

Csütörtökön Ukrajna megkapta az Egyesült Államoktól a rendkívül veszélyes, civilekre is ártalmas kazettás bombákat. Putyin reagált a hírre, miszerint ha az ukránok ezeket tervezik bevetni, akkor jobb ha felkészülnek, mivel az orosz csapatok sem félnek bevetni a pusztító fegyvereket, és van nekik bőven.

Az Index megírta, hogy eze a fegyverfajta az egyik legveszélyesebb a világon, és mérhetetlen pusztítást tud okozni, ezért már több mint 100 országban betiltották a használatát.

„Most kaptuk meg a fegyvereket, de még nem használtuk őket. Ezek a fegyverek gyökeresen megváltoztathatják a háború menetét. Az ellenség is tudja, hogy a kazettás lőszerek megszerzésével előnybe kerülünk. Az ellenség feladja majd a frontvonal azon részeit, ahol ezeket a fegyvereket használni lehet”

- mondta egy ukrán dandártábornok.

Vladimir Putyin is megszólalt az üggyel kapcsolatban: természetesen nehezményezte az amerikai döntést, egyenesen álszentnek nevezte azt.

„Maga az amerikai kormányzat nevezte bűncselekménynek a kazettás lőszerek használatát. Végül is, így kell ezt csinálni”

- jegyezte meg epésen.

Emellett közölte, hogy megvan a válasza arra az esetre, ha az ukránok úgy döntenének, hogy bevetik a kazettás bombákat.

„Szeretném elmondani, hogy Oroszország bő készlettel rendelkezik különböző típusú kazettás bombákból. Eddig ezeket nem használtuk fel, azonban ha ilyen típusú fegyvereket vetnek be ellenünk, akkor természetesen fenntartjuk a jogot az ellenlépésre”

- mondta szigorúan az államfő.

Forrás: Index

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A putyinnéknak természetesen joguk van akármilyen kazettást bevetni otthon a kremlinben, de jobban járnak ha a Calypso vagy inkább a Junoszty orsóst vetik be.

Viszont ukrajnában honnan lenne jogotok bármit is bevetni büdzsgeci banda?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
@Kapanyél: hülye vagy te csak nem forogsz. Kimeríthetetlen ember és hadianyag tartalék,persze. Azért koldultak mindenhonnan lőszert és fegyvereket,az exportra,Indiának gyártott fegyvereket is visszatartották mert az övék elfogyott. Ami pedig azt illeti,a minőség fontosabb a mennyiségnél. Az emberekröl szólva nem lehet mindenkit elvinni katonának mert 1, nem lesz aki dolgozzon a hátországban 2, a százötven milliós lakosság nem minden tagja alkalmas katonának, 3,a sztálini idők elmúltak,a bakák ha azt latják,hogy csak vágóhídra hajtják őket fellázadnak és a parancsnokaik ellen fordulnak,lásd prigozsin... 4,ha többmilliós létszámú sereget vetnek be,ott a tömegpusztító fegyverek a nagy sűrűség miatt hatásosabbak,ergo több katonát lehet egy bombával megölni.5, már nincs akkora motiváció bennük mint a ll.vh idején,mivel ők is tudják,hogy ők az agresszorok. Ha a NATO csapatok megindulnának,tömegesen adnák meg magukat. Lásd az iraki háborút ahol eleinte volt nagy csinnadratta hogy így meg úgy végeznek az amerikai katonákkal,aztán pár hét alatt kapituláltak.6, az oroszoknak van pl,200.000 elit katonájuk, a NATO támadás esetén a tagországok szintén az elit csapataikat küldenék harcba,ami ennyi országból összeadódva is több lenne,jobb fegyverekkel és naprakész kiképzéssel. Egyedül csak az atomfegyverek tartják még hatalmon putyint,anélkül a normális világ már rég elsöpörte volna.
Kapanyél
@izéke: Mesélj, hol van normális világ? Tán az USA? Nézd meg hány országot tettek tönkre a demokrácia nevében! Én nem hülyéztelek le, de ha így neked jobb Te még forogsz is!
simmering73
"Putyin egy állami tévéinterjúban azt mondta:
„Természetesen, ha ellenünk használják fel, fenntartjuk a jogot a viszonzásra.”
Azt állította, Oroszország még nem használta a fegyvereket, annak ellenére, hogy „valamikor bizonyos lőszerhiány volt”. Ezzel szemben az Amnesty International tavaly polgári lakosok ellen kazettás bombákkal végrehajtott orosz támadásokat dokumentált."
444.hu/2023/07/16/putyin-kazettas-bombakkal-fenyegetozik
Peller Anikó
@Kapanyéla kerengő dervis: Biztos a putyiné az. De ha véletlenül őt szeretnéd gondolom szívesen fogad, hogy ott hagyd a fogad.
jáger laszló
Kazettás bomba
Amilyen az adjon isten,olyan lesz a fogadj isten
Ez nem fenyegetés ,hanem jogszerű magatartás
Más
Úgy érzékelem ,hogy a háború jelenlegi szakaszában fennáll a lehetősége a tárgyalások +kezdésére,esetleges tűzszünetre...A háborúnak ugyanis 1X vége fog szakadni ami az orosz és a amerikai félen múlik 1.sorban!l
csak ennyi barátilag
J.L.
simmering73
"Szeretném elmondani, hogy Oroszország bő készlettel rendelkezik különböző típusú kazettás bombákból." Tudjuk, putlerkám, használtátok is már Ukrajnában. Most kaptok ti is belőle, hogy szokjátok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.