A megalapozott gyanú szerint az orvos 2023. május 31. és június 20. között a betegeitől hálapénzt fogadott el a kórházban

Forrás: Közbeszéd
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Több, mint 2 éve tiltja a hálapénz adását és elfogadását a törvény. Nyilván vannak orvosok, akik alul vannak fizetve, de sokan emiatt is már elmentek az országból. Akik maradtak, azoknak lassan el kéne már fogadni, hogy nem a betegektől kell a hiányzó jövedelmüket kikövetelni, hanem közalkalmazottként a költségvetés összeállítójától kell követelni a tisztességes bért. Az elmúlt évtizedben azt láttuk, hogy a költségvetésben van elég pénz az ország működtetésére, csak ennek a pénznek nagy része felesleges dolgokra lett elköltve, illetve a kormány kedvencei és a hozzá lojális emberek, vállalkozók kapták meg érdemtelenül, a kormány támogatása fejében.
ESCOBAR
@nemkati: 1955-ben született szemész főorvos hölgy, aki már nem operál, csak rendelőintézetben dolgozik nyugdíj mellett 2 millát kap havonta! Megmutatta a bérjegyzékét...
nemkati
@ESCOBAR: Neki valószínűleg nincsenek megélhetési gondjai, szemben azokkal az orvosokkal, akik mondjuk pályakezdők, rezidensek, röntgenorvosok, laborosok, és sok más. Ők azok, akik vagy nem találkoznak beteggel, vagy hagyományosan nem szoktak paraszolvenciát kapni. Nekik kell nem a betegekhez, hanem a fenntartóhoz fordulni béremelésért, vagy sok esetben a jogos bérük kifizetéséért. De általánosságban az orvosok is alulfizetettek más únióbeli országokhoz képest, ezért mennek el az országból sokan, még ha csökken is az elvándorlásuk. De a magyar viszonyokhoz képest az orvosok nem keresnek keveset. A magyar viszonyok viszont nem Tiborcz és Mészáros szintű.
ESCOBAR
@nemkati: A paraszolvenciát már büntetik!
ESCOBAR
@nemkati: OK. De 37 milla az képtelenség!
kereső
A teljesség kedvéért: A szolnoki orvos- 67 éves, a Hetényi megyei kórház kardiológiai osztályát vezette hosszú évek óta- lelkiismeretes , a betegekért dolgozó orvosként tartották számon. Kirúgásáig is ezt az osztályt vezette.
Talán nem is biztos, hogy igaz-"két hónap alatt fogadott el 37 milliót, és megőrizte az üres boritékokat".
Ha bele gondolok, akkor a főorvos úr- aki egyébként egyetemi tanár is, és magán praxisa is volt- közel 50 évnyi praxis alatt simán össze tudott hozni 37 milliós vagyont. Valami nagyon nem kerek ebben a történetben.
És bizonyára elfogadott paraszolvenciát is, amit két éve tilt a törvény- na de azt megelőzően?, amikor még legális volt?
Példát kell statuálni-és kissé elhajlitani a valóságot. Nem mentegetésnek szánom- csak árnyalni szerettem volna mindazt amit a magyar "sajtó" leközölt az üggyel kapcsolatban.
ESCOBAR
@kereső: PONTOS MEGFOGALMAZÁS! Ráadásul ha rákattintok a "Forrás: Közbeszéd" fülre ezt kapom:

kepfeltoltes.zapto.org/public/20230722074603közbeszéd.jpg

Ennyire megbízható az az oldal?!
izéke
Nekem is van orvos házaspár ismerősöm,ők nyíltan bevallották,hogy nem a fizetésből élnek. Gyönyörű többszintes házuk van,jól élnek. Viszont nem kérik a penzt és nem is várják el. Ha adnak azt megköszönik,de aki nem tud adni az sincs elhajtva a búsba. Sőt,volt olyan akiről tudták,hogy nem engedheti meg magának de adni akart és nem fogadták el tőle.
nemkati
@ESCOBAR: "De 37 milla az képtelenség!"
Neked. És sok-sok millió embernek Magyarországon. Más országokban, ahol nincs paraszolvencia, vajon miből élnek az orvosok?
ESCOBAR
@nemkati: Fizetésből! Itt is, megemelték! Nagyon helyes, hogy az elmúlt 2 évben már büntetik a paraszolvenciát nálunk! A 37 milla 2023. május 31. és június 20. között képtelenség! Az elmúlt 2 évben is képtelenség 37 milliót összeszedni ebből!
nemkati
@ESCOBAR: Itt most lesz egy vizsgálat, remélem, megtudjuk a végeredményt. Ha valaki naponta elvégez több műtétet, vagy levezet több szülést (nem tudom, milyen orvos ez), és átlag 1 millát fizet egy páciens, akár össze is jöhet. De majd (remélem) megtudjuk. Mészáros Lőrinc tavaly pl. másodpercenként 6108,5 forintot keresett.
ESCOBAR
@Őrnagy: 37 millió több éves hálapénz! Legalább 10... Arányosan éves 3,7 millió, tehát 7,4 a két évre eső...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.