Testi sértés miatt küldték el a hadseregtől azt az amerikai katonát, aki kedden nevetve szaladt át Észak-Koreába.

Észak-Koreába dezertált, az anyja szerint fiának elmehetett az esze

Kinget őrizetbe vették. Forrás: Pixabay

Travis King ellen még 2022 szeptemberében indult nyomozás testi sértés miatt, amiért két hónapot töltött egy dél-koreai börtönben – írja a Telex.

A 23 éves katonát július 10-én engedték szabadon, majd a hatóságok a Szöulhoz közeli incshoni nemzetközi repülőtérre vitték, hogy feltegyék egy Amerikába tartó repülőgépre. A leszerelt katona meglógott a repülőtérről, és az Észak-és Dél-Koreát elválasztó demilitarizált övezet felé vette az irányt, ahol részt vett egy szervezett kiránduláson. Egy szemtanú szerint King hangosan felnevetett, aztán beszaladt több épület közé. A határon tartózkodó katonák néhány másodperc alatt reagáltak, de eleinte senki nem tudta, hogy mi történt.

King édesanyja, Claudine Gates azt nyilatkozta, hogy megdöbbent, amikor megtudta, hogy fia átszökött Észak-Koreába. Gates egy amerikai televíziós csatornának azt mondta, hogy nem tudja elképzelni, hogy fia ilyesmit tegyen, szerinte „elment az esze.”

Isaac Taylor ezredes, az Egyesült Államok koreai erőinek szóvivője azt nyilatkozta, hogy King feltehetően őrizetben van Észak-Koreában.

Forrás: Telex
Fotó: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Szerintem is az anyjának van igaza
csak röviden ennyit
barátilag
J.L.
Sakk Matt
Állítóla előtte egy Orbán beszédet nézett...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.