Az amerikai hírszerzés információi szerint. 

Oroszország Észak-Koreához fordulhatott fegyverekértKCNA VIA KNS / AFP

Az amerikai hírszerzés információi szerint Oroszország megkereste Észak-Koreát, hogy több millió rakéta és tüzérségi gránát beszerzéséről tárgyaljon – közölte az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon szóvivője kedden, megerősítve a témáról szóló amerikai sajtóértesülést.

Pat Ryder dandártábornok egy sajtótájékoztatón hivatalosan annyit közölt:

úgy tudják, kifejezetten Moszkva kereste meg a phenjani vezetést a vételi szándékkal.

Arról azonban egyelőre nincs tudomásuk, hogy létrejött-e már üzlet, és megkezdődtek-e a szállítások. A szóvivő megjegyezte, hogy ez az értesülés

rámutat és aláhúzza Oroszország helyzetét, amelyben a háború miatt találta magát logisztikai téren és képességeinek fenntartását illetően Ukrajnában.

A hírszerzés értesüléseiről először a The New York Times számolt be.

Észak-Korea azon 3 ország közé tartozik – Oroszország és Szíria mellett –, amely függetlenként ismeri el az Ukrajnától elszakadását kimondó luhanszki és donyecki régiót.

Észak-Korea az elmúlt időszakban fokozta rakétakísérleteit is, idén eddig már mintegy harmincat hajtott végre, köztük 2017 óta először interkontinentális ballisztikus eszközt is tesztelt.

Az amerikai sajtó a múlt héten arról számolt be, hogy Oroszország az ukrajnai fronton bevethető, fegyverek szállítására alkalmas drónokat vásárolt Irántól. A CNN azt jelentette, hogy a pilóta nélküli repülőgépeket augusztusban katonai tehergépekkel szállították el egy iráni katonai repülőtérről Oroszországba.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Putyler már teljesen begolyózott: nem tudja elviselni, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt elképzelte. @Shikarescu: Rád férne egy kis Észak-koreai "gyógyüdülés", bár te akkor is hülye maradnál...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@Shikari: Te alapjáraton vagy ilyen gyengeelméjű vagy az elmúlt 12 év sikerei miatt lágyultál meg?
Nessy
Zsák a foltját! Csak miért kell nekünk is foltocskának lennünk? Sokba kerül ez nekünk! És még mennyibe fog!
FLETÓ
CIA? Gratula! Mivel szovjet-orosz fegyvereik vannak 1947-óta...
Yoda69
Csak nem allt a fegyver gyartas is a ruszkiknal?
Kozeleg a veg...
nezelodo
@Yoda69: Lehetne ott is vészhelyzetet kihirdetni, és mindjárt működne a rendszerük, de mivel nincs az oroszoknál háború, nem lehet kihirdetni! Ez a mamlasz Putinka miért nem tanul Orbántól?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.