Hazaárulással gyanúsították meg Vadim Rabinovics, mandátumától már korábban megfosztott volt ukrán parlamenti képviselőt, a betiltott Ellenzéki Platform – Az Életért elnevezésű párt egyik vezető politikusát – közölte szerdán az ukrán Állami Nyomozó Iroda (DBR).
Hazaárulással gyanúsítottak meg több korábbi parlamenti képviselőt Ukrajnában

Fotó: Vasily MAXIMOV / AFP

A hatóságok szerint Rabinovics ukránellenes propagandát terjesztett az uniós országok lakosságának és politikai vezetésének körében. Több beszédében és interjújában tett kijelentései a DBR szerint "manipulatívak voltak, és sértették Ukrajna szuverenitását, területi integritását és sérthetetlenségét, állam-, gazdasági és információbiztonságát".

"Propagandatevékenysége segítette az Oroszországi Föderáció vezetését katonai-politikai céljaik elérésében, és ideológiai segítséget nyújtott az Oroszországnak az Ukrajna elleni felforgató tevékenységhez" – emelte ki a nyomozó iroda.

Vadim Rabinovics az Oroszország által Ukrajna ellen indított teljes körű háború tavaly februári kezdete óta külföldön tartózkodik. Képviselői mandátumát tavaly november 3-án megvonták.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Hazaáruló itt mindenki!!!
Elsősorban maga V.Zelenszkij!!
Remélhetőleg előbb-utóbb ő is L nyeri méltó jutalmát!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.