Kiengedték a házi őrizetből a Romániában nemi erőszakkal és emberkereskedelemmel vádolt Tate fivéreket.

Feloldotta a házi őrizetet, és hatvan napra hatósági felügyeletet rendelt el pénteken a bukaresti táblabíróság a nemi erőszakkal, emberkereskedelemmel és bűnszövetkezet létrehozásával vádolt Andrew Tate brit-amerikai állampolgárságú influenszer és testvére, Tristan ügyében

– tudatta az Agerpres hírügynökség.

Kiengedték a házi őrizetből az emberkereskedelemmel vádolt Tate-fivéreket, akik online tanították, hogyan kell nőket kihasználni

Andrew Tate brit-amerikai internetes személyiség, korábbi profi kick-boxoló (j) és fivére, Tristan érkezik egy bukaresti bíróságra a perükben hozott ítélet elleni fellebezésre 2023. augusztus elsején. Tate ellen nemi erőszak, emberkereskedelem és nők kizsákmányolását célzó bűnszervezet létrehozása miatt emeltek vádat Romániában. MTI/AP/Andreea Alexandru

A házi őrizet elleni fellebbezésnek helyt adó jogerős végzésében a táblabíróság elrendelte, hogy a vádlottak a hatósági felügyelet idején csak előzetes bírói engedéllyel hagyhatják el Bukarestet, illetve a román fővárost körülvevő Ilfov megyét, nem viselhetnek fegyvert, és nem közelíthetik meg ügyük áldozatait vagy azok családtagjait.

Ugyanezek az intézkedések érvényesek az ügy másik két vádlottjára – két román állampolgárságú fiatal nőre –, akiket bűnsegédlettel vádolnak.

Andrew és Tristan Tate, valamint két feltételezett román bűntársuk ellen júniusban emelt vádat a román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).

A vádirat szerint a Tate fivérek az általuk elcsábított fiatal lányokat egy Bukaresthez közeli, Ilfov megyei villában tartották fogva, szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek őket, amelyeket feltöltöttek az internetre, ebből pedig a testvérpárnak jelentős bevétele származott.

Az áldozatok a nyomozóknak elmondták, hogy a villát, amelyben egy videochat-stúdió volt berendezve, fegyveresek őrizték, őket pedig arra kényszerítették, hogy az "Owned by Tate" (Tate tulajdona) feliratot tetováltassák magukra. A hatóságok által azonosított hét áldozat közül három polgári kártérítési igényt támasztva avatkozott be a büntetőperbe.

A Tate testvéreket és feltételezett bűntársaikat 2022. december 30-án tartóztatták le Bukarest Voluntari nevű elővárosában. A fivérek villájában fegyvereket és nagy összegű készpénzt találtak. Később tíz ingatlant és tizenöt luxusautót foglaltak le tőlük. Tate-ék egyik segítője korábban rendőr volt.

A közösségi médiában több mint hétmillió követővel rendelkező Andrew Tate az elhallgattatására irányuló összeesküvésnek minősítette az ellene és testvére ellen indult büntetőeljárást.

A Tate fivérek küzdősportot űztek, kick-box-versenyeken vettek részt, de főleg a közösségi médiában hívták fel magukra a figyelmet videóikkal, amelyekben rendszerint luxuskörnyezetben jelentek meg, drága autókat vezettek, és a nőkön gúnyolódó tartalmakat osztottak meg, amiért ideiglenesen ki is tiltották őket a platformokról.

Andrew Tate online oktatta a követőit, hogyan kell kizsákmányolni nőket

Andrew Tate csetszobákban oktatta a követőit, hogyan kell behálózni és kiszolgáltatottá tenni a nőket, hogy pénzt termeljenek. Kiszivárgott üzenetváltások bizonyíthatják, hogy Andrew Tate milyen taktikákkal hálózta be a kiszolgáltatott nőket, hogyan vette rá őket, hogy erotikus tartalmakat gyártsanak, és átadják neki az ezzel keresett pénzt – írja a Rolling Stones magazin. A lap birtokába jutott üzenetek hitelességét több forrás is megerősítette.

Az ügyészek állítása szerint a Tate testvérek áldozataikat elcsábították, és azt hazudták nekik, hogy párkapcsolatban szeretnének velük élni, sőt még házasságot is ígértek nekik. Majd az elcsábított nőket bukaresti ingatlanokba költöztették, ahol szexuálisan kizsákmányolták őket, és arra kényszerítették áldozataikat, hogy pornográf tartalmakat készítsenek

– idézi az amerikai lap összeállítását a Telex.

Ki Andrew Tate?

Andrew Tate nyilvános szerepléseinek sorát 2016-ban kezdte meg a brit Big Brotherben, ahonnan hamar kizárták, mert videó került elő róla, ahogy éppen egy nőt bántalmaz egy övvel. Ezután egy másik videó is felbukkant, amelyen ugyanezt a nőt arra kéri: számolja össze a sérüléseket a testén, amiket ő okozott neki. Később a nő és Tate is azt nyilatkozták, hogy barátok, a videón látható szexuális aktusok közös beleegyezéssel történtek.

Andrew Tate később a közösségi médiában kezdte el terjeszteni nagy követőtáborának, fiatal férfiak millióinak szexista, nőgyűlölő nézeteit. A Facebookon, a Twitteren, az Instagramon, a TikTokon, a Twitchen és gyakorlatilag mindenhol osztja az észt.

Előfordult, hogy a nőket egyszerűen kutyákhoz hasonlította, egy YouTube-videóban pedig „abszolút nőgyűlölőnek” nevezte saját magát.

 Előszeretettel beszélt arról, hogyan és hányszor alkalmazott nők ellen erőszakot, majd amikor a brit rendőrség nyomozni kezdett az ügyben, az Egyesült Királyságból hirtelen Bukarestbe helyezte át a székhelyét. Különösebben nem titkolta, miért tett így:

egy videóban elmondta, hogy Romániában majd könnyebb lesz elkerülnie a nemierőszak-vádakat.

Egy másik interjújában azt fejtegette, miért vonzódik pont Romániához.

Szeretek olyan társadalomban élni, ahol a pénzem, a befolyásom és a hatalmam azt jelenti, hogy nem maradok alul ezekkel a balfasz törvényekkel szemben

2022 júliusában többen kerestek rá Google-ön a nevére, mint Donald Trumpra vagy Kim Kardashianre.

Tate-et 2022 legvégén, december 29-én vették őrizetbe szervezett bűnözés és nemi erőszak vádjával, a 19 éves klímaaktivistával, Greta Thunberggel zajló Twitter-csatájában sikerülhetett lebuktatnia saját magát – írja a Telex.

Forrás: MTI, 168, Telex

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
Ha ezek megtalálják Greta Thunberget...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.