Az ukrán parlament, a Verhovna Rada nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának helyettes vezetője, Jehor Csernyev, megerősítette, hogy Ukrajna kész arra, hogy a teljes férfilakosságot bevonja a hadi feladatokba, ha az ország biztonsága megköveteli – írta meg az Infostart.

Az ukránok besoroznák a teljes férfilakosságot

Fotó: Telex.hu

Csernyev szerint jelenleg még nincs olyan sürgős helyzet, ami a teljes férfilakosság bevonását indokolná, de a negyedik mozgósítási hullám esetén minden férfit behívnának a hadsereg szolgálatába.

Az ukrán vezető kiemelte, hogy az aktuális helyzetben folyamatosan zajlik mozgósítás az ország védelme érdekében.

A Verhovna Rada képviselője hangsúlyozta, hogy a besorozás mértéke a jelenlegi konfliktus időtartamától és az Orosz Föderáció által bevetett erőforrásoktól függ. Ha Ukrajnát az államiság elvesztésének valós veszélye fenyegeti, akkor minden állampolgárnak kötelessége részt vennie a hazája védelmében.

Csernyev megjegyezte, hogy jelenleg nem sürgős a teljes férfilakosság besorozása, hiszen megvan az erőforrás ahhoz, hogy megállítsák az oroszokat Ukrajna keleti és déli részén.

Az ukrán vezető ezzel azt sugallta, hogy az ország kész és felkészült az esetleges veszélyekre, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a hadba vonulás döntése mindig az aktuális körülményektől függ.

Forrás: Infostart

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Jó hogy minket nem támadott meg senki, mert a minapi statisztikai kimutatás szerint a magyarok kb 63 százaléka inkább elhagyná akkor az országot!
Te jó Isten, csak nem az ominózus álnépnemzeti és álhazaffy kétharmad?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Izrael sem teketóriázik, ha baj van, de ezt még ők sem tennék meg...
csak úgy....
@Maccska: a napokban, szerinted még nem is létezett ukrajna! :)
a ti nem zenebohócotok több kárt okoz nektek mint a tatár+ török együtt okozott, de ti mint mindíg mint,minden idióta magyar, a mások bohócaival foglakoztok és nem veszitek észre,hogy a ti bohócotok kilopja alólatok magyarországot! :)
csak úgy....
@Maccska: a te öseid ott tólták a csillét ,elöször a náciknak majd a vörösöknek! :)
- ezért is lett belöled egy tetü aljadék!
csak úgy....
@Maccska: neked azért van föfújható barátnöd,mer téged egy normális ember már nem tud elviselni...
csak úgy....
@Maccska: dobó istván, aki védte eger várát ,neki is menekülnie kellett volna a magyarok elöl, -te egy ritka buta fax!!? hogy tudtál ennyire elbutulni és lealjasodni az utóbbi 13 évben?
ómió
Hát, amilyen "ajropéer demokratikus" ez a péniszvirtuóz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.