Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta a parlament által július 27-én elfogadott törvényeket, amelyek értelmében Ukrajnában 90 nappal, 2023. november 15-ig meghosszabbítják a hadiállapotot és az általános mozgósítást. Ez azt is jelenti, hogy az októberre tervezett választásokat nem lehet megtartani, hadiállapot alatt ugyanis azt tiltja az ukrán alkotmány. A hadiállapotot már a 2022. február 24-én kitört orosz–ukrán háború első napján kihirdették, azóta pedig többször is meghosszabbítottak 90 nappal. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a nyáron arról beszélt, hogy legkorábban 2024-ben lehetnek választások, ha véget ért a hadiállapot. A parlamenti választásokat októberben tartották volna, míg az elnökválasztást 2024 tavaszán. Ezen kijelentése nagy visszhangot váltott ki nemzetközileg is. Tucker Carlson ezután arról beszélt az X nevű platformon, hogy a demokráciáért folytatott harc lehetővé teszi a diktatúrát. Úgy véli, kérdéses, hogy...

Forrás: vadhajtasok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Mintha ismerős volna , nálunk nincs háború , de veszélyhelyzet az van , viszont veszélyt, csak a fidesz és szavazói jelentenek az országra nézve ! Ukrajnát megtámadták így hadiállapot van , egy harcban álló országban nem szokás választásokat tartani , mivel rengeteg ember nem tudna leszavazni , a másik , hadműveletek vannak országszerte Ukrajnában , akkor meg nem igen dobálják a stafétabotot , ott addig nem tud lenni szabad választás , még folyik a háború , az elnököt csak a katonái tudják megbuktatni !
csak úgy....
@Őrnagy: nálatok a családban a szüleid,tesóid is ennyire setétek voltak,min te? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.