Miután bejelentették, hogy zsinórban harmadszor is választást nyert Ali Bongo, a hadsereg átvette a hatlmat.

Puccs Gabonban: Több mint 50 év után váltották le az országot vezető családot

Kép: AFP

Átvette a hatalmat Gabonban a hadsereg – számol be a Reuters. Mint a hvg.hu idézi, a puccsot kiáltó tisztek hajnali televíziós bejelentkezésükben azt mondták: ők képviselik a gaboni rendőrséget és a hadsereget is, ezek a fegyveres testületek pedig mögöttük állnak.

A puccsra nem sokkal azután került sor, hogy a választásokat szervezető állami testület bejelentette, hogy Ali Bongo elnök zsinórban harmadjára is megnyerte a választásokat.

A katonák a választási eredmény törlését jelentették be, a határokat lezárták, az állami testületeket pedig feloszlatták.

A Bongo-család tagjai több mint 50 éve vannak egyhuzamban hatalmon Gabonban. Ali Bongo előtt apja, Omar Bongo vezette az országot, 1967-től kezdve. Ali Bongo ellen már volt egy sikertelen puccskísérlet 2016-ban is. A Reuters riportjában szereplő gaboniak üdvözlik a rezsim bukását.

2020 óta ez a nyolcadik ország Nyugat- illetve Közép-Afrikában, ahol a rezsimtől erővel veszi át a hatalmat a hadsereg.

Forrás: hvg.hu, Reuters

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
De ugye nekünk nem kell még 37 évet várni!?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
@Maccska: A többgenerációs bevándorló roma család sarja orbán nem fog kibírni nem , hogy 50 de még 20 évet sem, " genetika " erre bármibe fogadni merek , és nem fog már 2 ciklust sem kitölteni ,mert kezdenek az emberek rájönni a saját zsebük üressége miatt , hogy nem dőlnek be a propagandának korántsem annyian , hiába uralja a fidesz 95%-ban az országban a médiákat ! És ez a lényeg , hogy már a nagyközönség előtt kezdetek hiteltelenné válni ! Ismerek itt a faluban nálatok sokkal nagyobb fideszes seggnyalót , aki még ingyen ment a fidesznek plakátokat ragasztani választások előtt , ma megemlíted neki azt a szót , hogy fidesz , még neked is megy, őneki elég volt annyi mikor a norvégok által felajánlott 77 milliárd forintot azért mondta vissza a orbán , mert abból a 77 milliárdból 3 milliárdot nem fideszes szervezetek költhettek volna el ! Azóta neki a fidesz hazaáruló , megjegyzem a norvégok odaadták a civil szervezeteknek a 3 milliárd forintot , az ország meg elesett 77 milliárdtól , a fidesznél korruptabb , kártékonyabb kormánya nem volt az elmúlt 1000 évben Magyarország történelmébe !
jesz
@Philip Marlowe: nem is olyan lehetetlen elképzelés...
namihami
De ugye nekünk nem kell még 37 évet várni!?!
vitriol
Elvtársak! Irány Gabon! Menjünk el oda tapasztalat-cserére, hogy a magyarok is megtudják, hogyan lehet itt is leváltani az országot vezető családot!
csak úgy....
nagy szégyen az elvakult,elbutult fidesz magyarok számára, hogy a gaboni "niggereknek" több eszük van mint nekik!
jáger laszló
Gabonban is változnak az idők!
Magyarok szeme előtt 1 +példa?
csak ennyi
barátilag
J.L.
Menőmanó
Végsőkig elkötelezett fideszes ismerősömnél most telt be a pohár. Neki már vagy 10-15 éve napelem van a háztetőn, és most baromira berágott orbánra, hogy meg fogják sarcolni.
csak úgy....
@Őrnagy: még jó,hogy te nem brüsszeli nyomásra vagy idióta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.