Mesterséges Intelligenciával manipulált videók, „szélsőjobboldali és a Kremlhez közeli forrásokból” származó információk árasztották el az országot, de az Európai Bizottság tiszteletben tartja a választás eredményét.

Az Európai Bizottság elfogadja és tiszteletben tartja a szlovákiai parlamenti választások eredményét. Ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a választásokat példa nélküli dezinformációs nyomás kísérte – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke, az értékekért és az átláthatóságért felelős biztos vasárnap a közszolgálati Cseh Televíziónak adott interjúban – írja a Népszava.hu.

Példátlan dezinformációs nyomás kísérte a szlovák választást az  Európai Bizottság szerint

Vera Jourova az Európai Bizottság elnöke – Fotó: Jade Gao / AFP

Szlovákiában a választások előtt például egy hamis, mesterséges intelligencia által készített videót terjesztettek, amelyben Michal Simecka, a Progresszív Szlovákia elnöke „bejelenti” a sör árának emelését. Jourová szerint a visszaélés a modern technológiákkal veszélyt jelenthet az európai demokráciára. Veszélyesnek nevezte azokat az álhíreket is, amelyek a külföldi hatalmak esetleges beavatkozásáról szóltak. „Tiszteletben tartjuk a szlovák választók akaratát. Lehetőségük volt az önálló döntésre, de a manipulációk magas szintje mellett” – mondta az európai uniós biztos.

Forrás: Nepszava.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A szegénységben, bizonytalanságban, félelemben élő embereket lehet leginkább a populista, demagóg, nacionalista szöveggel szédíteni, immáron sok száz esztendeje. Nincs új a Nap alatt!A "menekültek" elleni harc most az adu ász a régióban!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
"Értékekért felelős biztos"! Ő kezeli a bolsi lopottholmit, vagy "csak" a bolsi törvénytelenségeket!?
ómió
@Horizont: Agyhalott efftárs! Megint a neveteken akadt fenn a tűd!?
Nessy
A szegénységben, bizonytalanságban, félelemben élő embereket lehet leginkább a populista, demagóg, nacionalista szöveggel szédíteni, immáron sok száz esztendeje. Nincs új a Nap alatt!A "menekültek" elleni harc most az adu ász a régióban!
Menőmanó
@Maccska: Szegény Amerika is ilyen szuperállamban tengődik mint az USA. Hát hiányzik az nekünk?
Igen, sokkal jobban mint a Szovjetunió.
Aki Én
@Philip Marlowe: ...én neked hiszek. Nem volt ott semmi :)
Jesszusom, buta balfasz.

@ómió: Tényleg nagyon ostoba bolsi szarkupac eftársvagy a beidegződött bolsiságoddal.
Legalább eljátszanád, hogy nem vagy annyira bolsi.
De képtelen vagy, te egysíkú elmebeteg kotorék.
Sámannus
Ez is valami? Nálunk 2002-től folyamatosan megy az agymosás. és választások alkalmával csúcsrajáratják. Sőt még fel is esketik a médiát a csüngőhasúra.
justhpeter
Ez a Jurova csak tudhat valamit, ha ennyire csípi a tudatlanok szemét.
human
Mint informatikus elég nagy bajom van a mesterséges intelligencia által kreált képekkel, hanganyaggal és videókkal. Vágást, retusálást képpel, videóval, hanganyaggal elég sokat csináltam egy időben, de a mesterségesen kreált hanganyagot ma már én sem tudom beazonosítani. A video felvételeket és a képeket is nagyon nehéz már hitelesíteni. És ha a quantum számítógépek megjelenése hatványozni fogja a problémát.

És ha már én is nehezen ismerek fel egy-egy hamisított anyagot, akkor biztos vagyok benne, hogy a választók 95%-ának ez lehetetlen küldetés.

Emlékeztek még a fidesz plakátjára amit úgy szerkesztettek össze, hogy azon az ellenzéki vezetők kezükben egy drótvágóval legyenek láthatók egy határkerítés előtt? Volt egy felmérés, hogy sokan elhitték, hogy az a plakát valós kép és azok a politikusok valóban ott álltak a kerítésnél drótvágólval a kezükben.

A mesterséges intelligencia rohadt veszélyes és sajnos úgy látom nem kezelik ezt a problémát megfelelő súllya sehol, mert hatalmas pénz lehetőség van benne. Már megint feltalált az emberiség valamit amit nagyon jó dolgokra lehetne használni (gyógyítás, oktatás, automatizálás, tervezés stb), de nem vagyunk felkészülve a negatív hatásaira.
human
@human: És ez még csak a kezdet:
"Tom Hanks szólt, hogy nem ő, hanem AI-generált képmása szerepel egy fogászati reklámban"
444.hu/2023/10/02/tom-hanks-szolt-hogy-nem-o-hanem-ai-generalt-kepmasa-szerepel-egy-fogaszati-reklamban
human
@Sakk Matt: Az MI + quantum számítógép + nano robot technológiák vegyítése valóban érdekes lesz.
Sámannus
Legalább elismerik hogy csak az egyik gatyaszárat húztuk fel a másikat telifostuk. Csak a mocsok hat az emberekre.
csak úgy....
@Philip Marlowe: BESZARÁS!!! - te is szlovák? :) te most 0rbán vagy fico putzerja?
human
@Horizont: Bizony. Mint gyerek kezébe kést adni.
pultosjocó
@Nessy: és tudod, a menekült ügyben könnyű lenne kifogni a szelet a vitorlából, csak annyi kéne, hogy az uniió megnépszavaztassa a migráns kérdést, és utána akként cselekedne, nem akarná a félmajmokat az emberek nakába ültetni...de amíg a kitoloncolás, határvédelem helyett elosztási kvótákat erőltetnek, addig jokert adnak az orbán félék kezébe..és ez az a dolog, ami miatt a szélsőjobb lángba tudja borítani a kontinenst...
Nessy
@pultosjocó: És ezeknek a"félmajmoknak" a honfitársai vettek letelepedési kötvényt, esetleg egy máik országban működő toborzó irodán keresztül érkeznek vendég munkásként kis hazánkba! Minden országban vannak okos és buta emberek, úgy Afrikában is! Képzeld el, még nálunk is!
pultosjocó
@Nessy: te azt hiszed én védem a kötvényeseket...?... az ugyanolyan selejt, csak gazdag kiadásban...és a válaszom lényegi része nem a félmajom volt, de látom ,nálad az számított...
ómió
@Aki Én: Már megint az elmebeteg bolsi szarkupacságodat hazudnád másra, bolsi fekálhalom!? Gyakran tör rád ilyesmi ott az elmeosztályon!?
@Horizont: Mi van, bolsiék gyagyása!? Megint rád tört a bolsi elmebaj!?
Aki Én
@ómió: Már megint az elmebeteg bolsi szarkupacságodat hazudnád másra, bolsi fekálhalom!? Tényleg nagyon ostoba bolsi szarkupac eftársvagy a beidegződött bolsiságoddal.
Legalább eljátszanád, hogy nem vagy annyira bolsi.
De képtelen vagy, te egysíkú elmebeteg kotorék.
ómió
@Aki Én: Bolsiék önnön elmebeteg efftársi szarkupacságodat másrahazudni igyekvő fekálhalma! Most még a lopóvénád is rád tört!? Akkor, most már igazi bolsi szarkupac lettél, egyenesen az efftársi latrinából "kinevelve"!
@Horizont: Bolsiék gyagyása! Nem csitul az elmebajod!?
Aki Én
@ómió: Az példátlan, hogy te mennyire sötét vagy, bolsi önnönmagát másra hazudni igyekvő szarkupac efftárs. Már birkaagyad is felmondta a szolgálatot, buta balfasz? Nem kéne magadban keresni a hibát, te suttyó bolsi?
simmering73
Nálunk meg a fidesz által felbérelt Soros-Gyurcsány páros tartja rettegésben az országot.
ómió
@Aki Én: Megint itt vagy, bolsiék fekálbolsi szarkupaca!? És nemcsak a bűzödet, de a lopóvénádat is hoztad, szarkupac!? Mindig "csomagban" jártok!? Még a tetves bolsiságod másrahazudásának "csomagjával" is!? Minden "kakukkra ment" donor kutyaagyad esetében így vagy!?
Aki Én
@ómió: Az példátlan, hogy te mennyire sötét vagy, bolsi önnönmagát másra hazudni igyekvő szarkupac efftárs. Már birkaagyad is felmondta a szolgálatot, buta balfasz? Nem kéne magadban keresni a hibát, te suttyó bolsi?
Még a tetves bolsiságod másrahazudásának "csomagjával" is!? Minden "kakukkra ment" donor birkaagyad esetében így vagy!?
ómió
@Aki Én: Mielőtt a szarkupac tetves bolsiságodat, azt az elmebeteget, idehazudtad volna, azért, a mai Internacionálé kvótád eléneklése legalább "megvolt", fekálbolsiék "tüncikéje"!? Ha meg már "kakukkra ment" ez a tetvesbolsi kutyaagyad is, sürgesd, ám, az újat!
Aki Én
@ómió: Hihetetlenül unalmas, vérszegény balfasz vagy. Anyáddal élsz, mi?
ómió
@Aki Én: Csitulj, gyagyás, mert csak még hlyébb leszel!
ómió
@Aki Én: Bolsiék gyagyása! Még mindig az értelemhiányod gyötör téged!?
ómió
@Aki Én:Szóval, gyagyás, az értelmedet keresed!? És, ami nincs, azt nem találod!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.