Mesterséges Intelligenciával manipulált videók, „szélsőjobboldali és a Kremlhez közeli forrásokból” származó információk árasztották el az országot, de az Európai Bizottság tiszteletben tartja a választás eredményét.

Az Európai Bizottság elfogadja és tiszteletben tartja a szlovákiai parlamenti választások eredményét. Ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a választásokat példa nélküli dezinformációs nyomás kísérte – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke, az értékekért és az átláthatóságért felelős biztos vasárnap a közszolgálati Cseh Televíziónak adott interjúban – írja a Népszava.hu.

Példátlan dezinformációs nyomás kísérte a szlovák választást az  Európai Bizottság szerint

Vera Jourova az Európai Bizottság elnöke – Fotó: Jade Gao / AFP

Szlovákiában a választások előtt például egy hamis, mesterséges intelligencia által készített videót terjesztettek, amelyben Michal Simecka, a Progresszív Szlovákia elnöke „bejelenti” a sör árának emelését. Jourová szerint a visszaélés a modern technológiákkal veszélyt jelenthet az európai demokráciára. Veszélyesnek nevezte azokat az álhíreket is, amelyek a külföldi hatalmak esetleges beavatkozásáról szóltak. „Tiszteletben tartjuk a szlovák választók akaratát. Lehetőségük volt az önálló döntésre, de a manipulációk magas szintje mellett” – mondta az európai uniós biztos.

Forrás: Nepszava.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A szegénységben, bizonytalanságban, félelemben élő embereket lehet leginkább a populista, demagóg, nacionalista szöveggel szédíteni, immáron sok száz esztendeje. Nincs új a Nap alatt!A "menekültek" elleni harc most az adu ász a régióban!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: Hihetetlenül unalmas, vérszegény balfasz vagy. Anyáddal élsz, mi?
ómió
@Aki Én: Csitulj, gyagyás, mert csak még hlyébb leszel!
ómió
@Aki Én: Bolsiék gyagyása! Még mindig az értelemhiányod gyötör téged!?
ómió
@Aki Én:Szóval, gyagyás, az értelmedet keresed!? És, ami nincs, azt nem találod!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.