Bár Robert Fico populista pártja megnyerte a választást, kormányt nem képes alakítani.

Pártja a Smer 23 százalékos szavazati aránnyal, 42 mandátumot szerezve a 150 tagú törvényhozásban, de a kormányzáshoz legalább 76 szavazat szükséges a szlovák parlamentben. Így egy másik volt miniszterelnök Peter Pellegrini és pártja dönthet arról, hogy ki alakíthat kormányt. Neki pedig hírhedten rossz a viszonya Ficóval, az ő pártjából vált ki, és lett miniszterelnök annak idején.

Nem Fico a kormányalakító Szlovákiában

Robert Fico és pártja vezetői a szlovákiai választások után – Fotó: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Ezzel a közvéleménykutatók által a választások előtt elsőnek kihozott, de csak 32 mandátumot hozott szociálliberális Progresszív Szlovákia (PS) párt is reménykedhet még egy többséget hozó koalícióban. 

A szlovákaiai választás végül a mostanában szokásos eredményeket hozta, Pozsony környékén, és a fejlettebb régiókban az EU-párti Progresszív Szlovákia nyert, de a keleti, északkeleti gondokkal küzdő vidékeken a Kreml orosz propagandáját felmondó baloldali-populista Smer vitt el a legtöbb szavazót.

Magyar párt nem érte el a parlamenti küszöböt Szlovákiában – írja elemzésében a 24.hu

Forrás: 24.hu

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
szegény 0rbán, hiába küldte a magyarellenes fico haverjának a sok friss migránst..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: Hihetetlenül unalmas, vérszegény balfasz vagy. Anyáddal élsz, mi?
durbincs
@koszpeko: @koszpeko: @Nanya: @Nanya: mert maga lent a bicegö sánta csiletöcskölö nyanya csödör ? mint a röffencs @teuton: @kereső: @Péter2: @namihami: @csak húgyos...: @Nanya: @jáger laszló: @sgl: @human: @Peller Anikó: @gina: @Eladott Ország: @kula: @simmering73: @izéke:@Aki Én: @kula: @mekkelek: mind @balos: ?
ómió
@Aki Én: Bolsiék gyagyása! Még mindig az értelemhiányod gyötör téged!?
durbincs
@koszpeko: @koszpeko: @Nanya: @Nanya: mert maga lent a bicegö sánta csiletöcskölö nyanya csödör ? mint a röffencs @teuton: @kereső: @Péter2: @namihami: @csak húgyos...: @Nanya: @jáger laszló: @sgl: @human: @Peller Anikó: @gina: @Eladott Ország: @kula: @simmering73: @izéke:@Aki Én: a magános bánya @kula: @mekkelek: mind @balos: ?
ómió
@Aki Én: Sehogy nem találod az értelmedet!? Nem csodálom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.