Az izraeli hatóságok részlegesen újraindították a Gázai övezet vízellátását, melyet megszakítottak a múlt szombati iszlamista terrortámadás után – jelentette a helyi média vasárnap.

Izrael részlegesen újraindította a vízellátást a Gázai övezetbenFotó: Menahem KAHANA / AFP

Jeruzsálem újraindította a Gázai övezet déli részének vízellátását, azzal a céllal, hogy az északon fekvő palesztin lakosság dél felé költözését elősegítsék. A víz- és áramszolgáltatást, valamint az üzemanyag szállítást az iszlamista Hamász terrorszervezet múlt szombati terrortámadása miatt állították le, amíg vissza nem engedik a Gázába elhurcolt izraeli túszokat.

"Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Joe Biden amerikai elnök állapodott meg arról, hogy egy bizonyos ponton a Gázai övezet déli részének lakói számára megnyitják a vizet"- közölte Jiszrael Kac, izraeli energia és infrastruktúraügyi miniszter.

"Ez megfelel politikánknak, és lehetővé teszi számunkra, hogy áram, víz és üzemanyag nélkül szigorítsuk Gáza példátlan általános ostromát – egészen amíg a Hamászt meg nem semmisítjük" – tette hozzá. A döntést Jake Sullivan, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója hozta nyilvánosságra, aki a CNN-nek elmondta, hogy izraeli kollégái az elmúlt órában értesítették őt a lépésről.

A lépést a Walla hírportál szerint amerikai javaslatra tették, annak érdekében, hogy elkerüljék a Gázai övezet déli részén a humanitárius válságot.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Miért? Ettől gyorsabbak lesznek? Vagy könnyebb lesz a bárdokat lemosni, amivel (többek között) csecsemőket(!!!) fejeznek le?
Igaz, elég furcsán néznek ki a csecsemők izraeli katonai egyenruhában!
(lásd még az SS és hasonló náci szervezetek működését)
jáger laszló
Az USA +jelenése úgy tűnik kijózanító hatással van az izraeli háborúpárti héjákra is
Kérdés továbbra is a FATA viselkedése,hogy beszállnak-e a háborúba!!
Kiszélesedik- e az LNtét,vagy csendesedik!!!??
Majd kiderül!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
a tévében mutatták, hogy a palesztin harcosok felszedik a vízvezeték-csöveket, és rakétákat készítenek a feldarabolt csövekből...
izéke
@KisTehen: ugye,milyen szép,mikor egy külföldi hatalom jelent be dolgokat az országodról? Ahogy kínai,vagy orosz lapokból kell megtudni orbánék szerződéseit mert itthon titkosítva vannak 30 évre,az emberek nem is tudtak róla,hogy kötöttek ilyen megállapodásokat,róluk,a tudtuk nélkül.
namihami
@KisTehen: 22.49: Hát ez az! Az EU vízvezetékre(!!!) adta és nem rakétára! Mert az a vízcső nem rakétaalapanyag! Ott is a palesztin hatóságok ""osztották"" (és így osztották) a pénzt! Mert, azt azért vehetjük tényként, a cső ilyenfajta felhasználhatósága nem egy hirtelen ötlet eredménye volt vagy lehetett! Ahogy kizárólagos jelleggel nálunk se ""mészárosok (Orbán & co), tiborczok, szijjak, orbánok, rogánok, feleségek, stb"" lennének a pénzekből kizárólagosan díjazandók! Ezért nem kell több pénzt adni nekik (egyiknek se)! Ezokból se adnak már nekünk se! Legfeljebb nagyon célirányosan, a családok kikerülésével!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.