A francia miniszterelnök elmagyarázta az uniós jogot.

Macron Orbánnak: „Nem szabadna kétoldalú találkozókkal gyengíteni az európai egységet”

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Emmanuel Macron francia elnök (b) az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján 2023. október 26-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Emmanuel Macron, a francia elnök, hevesen bírálta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a múlt heti Pekingben történt találkozójáért Vlagyimir Putyinnal, az orosz elnökkel, a 24.hu tudósítása szerint.

"A jelenlegi helyzetben, amelyben Oroszországgal találjuk magunkat, fontos, hogy ne gyengítsük az európai egységet kétoldalú találkozókkal"

- mondta Macron az EU-csúcs után Brüsszelben. Macron kiemelte, hogy senki sem tiltotta meg Orbánnak, hogy találkozzon Putyinnal, ugyanakkor az európai egység fenntartása érdekében szükség volt az uniós tagállamok vezetőinek összehívására. 

Macron beszédében kitért Orbán október 23-i beszédére is, amelyben a magyar politikus az Európai Uniót hasonlította az 1956-os orosz megszállókhoz.

"Brüsszel nem támadta meg, és nem foglalta el Magyarországot. Magyarország önként csatlakozott az Európai Unióhoz, ami egy szuverén döntés volt, de ezzel együtt járnak bizonyos kötelezettségek, mivel átruháztuk a szuverenitásunk egy részét az Európai Unióra. Mindnyájunkra ugyanazok a jogszabályok vonatkoznak"

- húzta alá Macron, hangsúlyozva az uniós jog betartásának fontosságát.

Forrás: 24.hu.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@Maccska: Mióta olvasol te Le Figaro-t, mikor a magyart is töröd, nyau?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Maccska: mig putyin haverja hordja európa határaira a migráncsokat , addíg vikitek okosnak látszik , de csak látszik! európa nélkül éhenvesztek ,ezért is számolgatnak már 0rbánék fejadagokban! az ukránokat már hónapok óta temetitek, közben föl sem tünik nektek gyogyósoknak,hogy a ruszkik töke telis tele putyinnal...
@Maccska: te csak egy buta fidesz féreg! :)
Szevasztok
Nem szabad ??? Gerinctelen , tėrdeljetek ezt választottátok.
Yoda69
Szepen meghizott a mi nemzethy zsirdisznonk. Egymagas Macronnal, de dupla akkora a pocakboseg.
ómió
Micron efftárs! Akkor, "egységesen kéne gyengítenünk" saját országunk gazdaságát!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok