Nyolcmillió eurónak megfelelő drogfogásról számolt be pénteken az ír rendőrség. Egy kisrepülőgéppel szállították a drogot a csempészek, amely megszólalásig hasonlít egy magyar lajstromjelű gépre – írja az Index.

Durva drogfogás Írországban: Magyarokat fogtak el, sőt a csempészrepülő is magyar lehet

Az Irish Sun azt írta:

a rendőrség elfogott két magyar állampolgárt, akik üzletembernek adták ki magukat, de valójában droggal kereskedtek illegálisan.

A lap információi szerint egy negyvenes és egy hatvanas éveiben járó férfit vett őrizetbe pénteken az ír rendőrség, miután rajtaütöttek egy heroinszállítmányon a dublini Weston repülőtéren.

A lefoglalt, összesen 60 kilónyi heroin piaci értéke 8 millió euró,

a szállítmányt egy pénteken reggel landoló kisrepülőgépen találták a hatóságok egy titkosszolgálatok által irányított akció keretében.

A hvg.hu úgy értesült, hogy magyar szála is lehet az ügynek, a kábítószerfogásról készült rendőrségi fotón ugyanis felbukkan az a repülőgép, amellyel a drogot szállították. A kisgép lajstromjele ugyan nem látszik, de

rendkívül jellegzetes festett mintázata alapján megszólalásig hasonlít egy magyar bejegyzésű Cessna-210-es gépre.

A lap telefonon megkereste a gép tulajdonosaként feltüntetett magyar férfit, aki azt mondta: nem tudott az esetről, de a fotó alapján nem zárható ki, hogy az ő tulajdonában lévő gépről van szó, amelyet egyébként egy hete adott kölcsön használatra egy ismerősén keresztül.

Forrás: Index

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"A lap telefonon megkereste a gép tulajdonosaként feltüntetett magyar férfit, aki azt mondta: nem tudott az esetről, de a fotó alapján nem zárható ki, hogy az ő tulajdonában lévő gépről van szó, amelyet egyébként egy hete adott kölcsön használatra egy ismerősén keresztül." - ez azért nem gyanús?!
Sakk Matt
@KisTehen: ...ugyan, valami dajcs-habony féle "szipogók" voltak!
jancsipapa
Jobban megkaparásznánk az ügyet könnyen lehet ( majdnem biztos ) ,hogy az említett magyarok " magyarok "...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.