Jens Stoltenberg szerint nincs jele annak, hogy Putyin a békére készülne.

A NATO-főtitkár nem optimista Putyin kapcsán – „A Kreml egy hosszú és durva háborúra rendezkedik be”Alexander KAZAKOV / POOL / AFP

Nincs jele annak, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a békére készülne, ezzel szemben a Kreml egy hosszú és durva háborúra rendezkedik be – jelentette ki a NATO-főtitkár Brüsszelben csütörtökön.

A katonai szövetség tájékoztatása szerint Jens Stoltenberg, aki Robert Fico szlovák kormányfővel folytatott megbeszélést a NATO brüsszeli székházában, a tanácskozást követően azt mondta: a Kijevnek nyújtott katonai segítség leállítása meghosszabbítaná a háborút, nem pedig véget vetne annak.

Ha Putyin győz Ukrajnában, valós a veszélye annak, hogy Oroszország agressziója nem ér véget – figyelmeztetett.

A NATO elrettentési és védelmi képességével kapcsolatban a főtitkár arról tájékoztatott, hogy pénteken egy régóta tervezett amerikai rakétavédelmi bázis kezdni meg működését Lengyelországban.

"Fontos lépés ez a transzatlanti biztonság szempontjából", amely "növelni fogja a szövetségesek képességét a ballisztikus rakéták fenyegetése elleni védekezésben" – mondta Stoltenberg.

A főtitkár üdvözölte, hogy Szlovákia támogatja Ukrajna önállóságát és területi egységét, valamint hogy Pozsony továbbra is humanitárius segítséget biztosít a megtámadott országnak és hozzájárul a NATO Ukrajnának nyújtott átfogó támogatási csomagjához. Stoltenberg üdvözölte továbbá a Szlovákia és Ukrajna közötti védelmi ipari együttműködés fenntartását – tájékoztatott a katonai szövetség.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
@jáger laszló: Lázítás volt, nem lázadás. Oroszok lázították a kisebbséget. Jelölés nélküli tankokkal jöttek át a határon, igazolvány nélküli katonákkal. Megvannak a műholdképek. Persze a Diktátor mindent tagadott. A Maláj polgári repülőgépet is ők lőtték le, egy orosz BUK rakéta üteggel. "Nem lehet szelektív az emlékezet"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
A legviccesebb, hogy magyarország nem baráti állam neki. Hiába a sok talicska pénz. Csoda e ha a csüngőhasú zabálásba kezd, és csattogtatja a nyelvét.
Dr. Proktor
@KisTehen: Ukrajna békére készül, ezért szoritaná vissza a ruszkikat ruszkiországba!
Béke lesz amint hazatakarodnak...
Dr. Proktor
@KisTehen: Mint ahogy Rákosi és Kádár behívta a ruszkikat, baráti segélynyújtásra?
Te egy komcsi vagy...
Dr. Proktor
@KisTehen: Ruszkibérenc! Fúj... szaglasz Putler segge lyukától...
Dr. Proktor
@KisTehen: Aktualizálhatnád a neved Nagy Marha-ra...
Felnőttél hozzá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.