Az ukrán elnök arra kéri a magyar vezetést, hogy ne adják meg Putyinnak az első idei győzelmét.

Zelenszkij üzent Orbánéknak: egy kéréssel fordult hozzájukMTI/Európai Tanács

Csütörtökön kezdődött az az uniós csúcstalálkozó, amelyen az állam- és kormányfők vesznek részt, és ahol szinte minden kérdés Ukrajnáról szól – tudatta a telex.hu. Ilyen például az uniós csatlakozási tárgyalások kezdete, miután tavaly egyhangúlag megadták az országnak a tagjelöltséget, de ilyen a kifutó 2023-as támogatását 2027-ig folytató, 50 milliárd eurós pénzügyi segítség is.

Az ülésen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is beszédet mondott videón – ebben Orbánékhoz is szólt.

A mai nap a történelmünk része lesz. Akár jó, akár rossz nekünk, a történelem mindent feljegyez

– mondta Orbán Viktoréknak. „Idén nem hibáztunk” – tette hozzá.

„Mind rájöttetek arra, hogy nincs itt a félmegoldások vagy habozás ideje”, de fontos, hogy ma se zuhanjanak vissza a döntésképtelenségbe. „Senki sem akarja, hogy Európát megbízhatatlannak lássák”, „ma az elszántság vagy Brüsszelben, vagy Moszkvában lesz. Az európaiak nem fogják megérteni, ha Putyin elégedett mosolya egy brüsszeli találkozó jutalma lesz” –fogalmazott.

Sok uniós vezetővel beszélt, és elmondása szerint ezalatt egyetlen olyan ellenérvet sem hallott, ami okot adhatna arra, hogy ne csatlakozhassanak.

Tavaly Ukrajna világos ajánlásokat kapott, hogyan haladjon előre, és szerinte ők elfogadták a kulcsfontosságú törvényeket ehhez. „Mindannyian – és hangsúlyozom: mindannyian – nagyon jól tudjátok, hogy minden kötelezettséget teljesítettünk.”

Hozzátette: úgy látta, hogy az európaiak semmi előnyt nem látnának abból, ha Moszkvának engedne, ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök ellenük és Európa ellen használná. „Ne adják meg neki az első – és egyetlen – győzelmet idén.”

Forrás: telex.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@KisTehen: ma, 19:38 ♦ Most mondta be az ATV adása néhány perce - Lentner Csaba és egy másik közgazdász . Orbán kivonult, nem szavazott.
jáger laszló
Semmi hibázás
Zelenszkij mehet a ,csába!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Friss hír! A hazaáruló bűnöző és politikai prostiuált román cigány geci nem vétózott, kivonult a szavazáskor a teremből. Egy rohadt mocskos gerinctelen gazember! Megindulnak az EU-Ukrán tárgyalások a geci nélkül. Remélem legközelebb a bírósági tárgyaláson üdvözölhetjük a genetikai hulladékot, Magyarország szégyenét!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 19:38 ♦ Most mondta be az ATV adása néhány perce - Lentner Csaba és egy másik közgazdász . Orbán kivonult, nem szavazott.
Clavigo
@Eladott Ország: nem mert vétózni a zsírdisznó...
Eladott Ország
@Őrnagy: Azért vonultál ki more, mert a német kancellár kizavart, te mocskos féreg. Orbán szeretné, ha Putyin megszerezné Ukrajnát, mert akkor esetleg elkérné magának Kárpátalját. Tehát minden erejével azon lesz, hogy keresztbe tegyen annak, hogy Ukrajnának akár egy hajszál esélye is legyen megnyerni a háborút. Sajnálatosan Hitler kapcsán is későn kapcsolt Európa, bár Orbán nem Hitler kaliberű politikus és Magyarország nem Németország, de azért sok fejfájást tud okozni a magyar disznó. Én magyar vagyok, de kijelentem itt, hogy minden pénzt adjanak nyugodtan Ukrajnának, inkább nekik, minthogy ez a mocskos disznó lopja el a tolvaj haverjaival és a szaros családjával. Van már elég kastély a tetveknek. - Igen, ezt szeretné, de nem gondolom, hogy a valódi célja Kárpátalja megszerzése lenne. Annyit kérne Putyintól, hogy őt és utódait tartsa hatalomban élete végéig. Ez mindkettőjöknek egy win-win szituáció lenne.Dagi, csóró ország vagyunk, aki ahelyett, hogy kussolna és azon iparkodna, hogy mindenféle szempontból gazdagítsa a polgárait, inkább szaros csizmában, mosatlan fogakkal nagy hangon azt kiabálja a csoportjában: a szomszéd kisgyerek miért kap szaloncukrot?! "A magyarok pénzét akarják odaadni a háború folytatására, ez nem fogadható el" Ja a kurva anyjukat! Az amit legombolnak rólam a 27% áfa meg 4% termékadó meg kamatjövedelem után SZOCHO ha nem elinflálódó államkötvényt veszek meg a bruttó fizetésem fele. Ja ez mind Ukrajnának megy eszerint! Kellemes Karácsonyt és kívánom, hogy minden kurva hazug disznó hazaáruló oroszbérenc tolvaj b*szódjon meg egy szálkás petrencerúddal! Ez a sutyerák gyáva disznó arra értette, hogy a tényleg magyaroknak szánt EU-s pénzek (amiket visszatartanak) mennek Ukrajnába és akkor ők nem tudják azokat is ellopni és éhezik a NER. Kevesebbet luxusjachtozhat mert most már számolni is kell a pénzt. Ezért sivalkodik a dagadt gevci.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.