Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és családjának jövedelme tavalyelőtt 3,7 millió hrivnyára (körülbelül 34,6 millió forint) csökkent az előző évi 10,8 millió hrivnyához (101 millió forint) képest – derült ki az államfőnek az elnöki honlapon vasárnap ismertetett vagyonnyilatkozatából.

Nagyot csökkent Zelenszkij vagyona
Fotó: Telegram/Volodimir Zelenszkij

Az elnöki iroda sajtószolgálata a honlapon kiadott közleményében kifejtette, hogy a 2021-re vonatkozó vagyonnyilatkozat szerint Zelenszkij és családtagjainak akkori, 10,8 millió hrivnyás bevételének csaknem fele – mintegy 5,3 millió hrivnya (50 millió forint) – államkötvények eladásából származott, a többi bérből, banki kamatokból és ingatlan-bérbeadásból.

Zelenszkij továbbra is számos védjegy tulajdonosa. 2021-ben fejeződött be 22 védjegy bejegyzésének folyamata, amely még jóval elnökké választása előtt kezdődött – derül ki a közleményből.

A 2022. évre vonatkozó bevallás szerint az államfő és családtagjainak éves jövedelme csaknem 3,7 millió hrivnya (34,6 millió forint) volt. "Az elnök családjának 2022-es bevétele az Ukrajna területén kötött bérleti szerződések ideiglenes felmondása miatt csökkent, amely az országunk elleni teljes körű orosz agresszió megindulása miatt következett be" – írta az elnök sajtószolgálata.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ezzelszemben 0rbáné sem növekedett (papíron) ,hiszen ö egy puritán hazudozó!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
ezzelszemben 0rbáné sem növekedett (papíron) ,hiszen ö egy puritán hazudozó!
izéke
34 millió forint? orbán akarom mondani méhszaros egy nap alatt keresi ennek a többszörösét...már várom a fideszbuznyákokat,hogy Zelenszkij így meg úgy...
Nyírfa
Ebből egy puszta sem lesz, nemhogy hatvan-. :)
Dehát nem lehet mindenki tolvaj, mivé is lenne a világ?
Menőmanó
@zenebohóc: Ott legalább vizsgálat indul.
Menőmanó
@Menőmanó: Bocs, ezt a @Maccska: nak szántam.
kereső
@Maccska: Ne hirdesd az orosz titkosszolgálat álhireit- ezt már Tompos Márton eredeti felvételekkel, és dokumentumokkal cáfolta., egy szó ne igaz az egészből-.
www.kozbeszed.hu/ujabb-alhirt-terjeszt-zelenszkij-csaladjarol-a-magyar-propaganda-ime-a-cafolat/
kereső
A cikkben szerepkő összegekért tiborcz pista le sem hajol, a saját lábunkon járó feleségével karöltve.
kereső
@Maccska: 04:37 Tényleg skandallum, hogy miután a fronton harcoló katonákat meglopták, és gyengitették az ország védekező képességét a gazemberek, és sehonnai bitangok- azt fel merte tárni a Zelenszkij által létrehozott korrupció ellenes hivatal ügyészsége( amely ugye rendkivüli felhatalmazással rendelkezik, hiszen vizsgálhatja a legmagasabb kormányzati köröket, hivatalokat- sőt első körben azokra fókuszál), és következménye is van a dolognak. Istenem, bár már itthon is itt tartanánk...
namihami
Bár nem szeretnék Putyin-fannak látszani, de ez a ""csökkenés"" hasonló húrokat pendít meg bennem, mint az Orbáni 12 milliós családi bankbetét!
Miként a megszerzéséhez vezető út is!
fideszes gyökér
De azárt az agresszor faszarcúnak nőtt a vagyona.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.