MERT A KÉRDÉS NAGYON MELLÉMENT Magyar Nemzet Polgári napilap és hírportál Az Európai Unió tagállamai közül a magyar nemzeti-konzervatív kormánynak sikerült kiépítenie a legjobb kapcsolatokat Kínával, mégpedig annak ellenére, hogy politikai rendszerét és gondolkodásmódját tekintve a távol-keleti ország jelentősen különbözik Magyarországtól. De mennyire más ez a kínai politikai gondolkodás valójában? Rendkívül – vághatjuk rá egyből, de mégis: a Pekingi Egyetemen eltöltött éveim és a kínai politikai gondolkodókról szóló tanulmányaim alapján az a benyomásom, hogy az ideológiai különbségek mellett igenis van valami ismerős az ismeretlenben és vice versa.

Forrás: magyarnemzet.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Az Európai Unió tagállamai közül miért a magyar kormánynak sikerült kiépítenie a legjobb kapcsolatokat Kínával,

Ha nem csak a műveletlenség beszélne belőlük valóban talány is lehetne

A Párt központi napilapja tette fel ezt a kérdést, pontosabban egy nagyon mást: „MIÉRT ÉRTI MEG EGYMÁST A NEMZETI-KONZERVATÍV MAGYARORSZÁG ÉS AZ ÚJ, KULTURALISTA KÍNA?
Nos a dolog úgy áll, hogy persze nem az országok hanem az azok vezetése, értsd a regnáló állampártról van szó. Melyekre a konzervatív illetve a kulturalista jelző nagyon sántít. Valójában mindkettő egyértelműen populista.
Ami cikket illeti a sok sületlenség mellett a csúcs a zárszó: „Ennek fényében már korántsem meglepő, hogy a nemzeti-konzervatív Magyarország jól kijön a diplomácia világában az új, kulturalista Kínával. Mindkét ország sajátos kulturális hagyományok hordozójának tekinti magát, képes felismerni és elfogadni a másik másságát, és képes a konzervatív kozmopolitizmus szellemében együttműködni.
Ami persze megint egy bődületes marhaság, de az, hogy „képes felismerni és elfogadni a másik másságát,” mindent visz.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.