Napokon belül megegyezhet a washingtoni Kongresszus az Ukrajnának szánt fegyverszállítások folytatásáról, ha a megtámadott ország ezt nem adomány, hanem hitel formájában kapja meg – jelentette ki Lindsey Graham republikánus szenátor ukrajnai látogatása során.

A Republikánus Párt több mint fél éve blokkolja az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokat, emiatt akut lőszerhiány alakult ki az ukrán haderőben. Jelenleg az alsóház, a republikánus többségű Képviselőház blokkolja a segélyezést, a demokrata többségű Szenátus már megszavazta azt hetekkel ezelőtt.

Újraindulnak az amerikai fegyverszállítások Ukrajnába – igaz, egy feltétellel

M142 HIMARS rakéta sorozatvető. Fotó: Wikipedia

Graham Kijevben járt, ahol kijelentette: teljes mértékben támogatja Ukrajna további segélyezését, ugyanakkor azt szeretné, ha ez hitel formájában történne meg. Így Kijev nem ingyen kapná az amerikai fegyvereket, vissza kellene juttatnia valamilyen formában a támogatást. A hitel kamatmentes lenne és Amerika dönthet úgy, hogy az adósság mértékét csökkenti – fejtette ki a republikánus szenátor - a Portfolio híradása szerint.

Az amerikai szenátor szerint egy ilyen megállapodást akár napokon belül elfogadhat a törvényhozás.

Tudunk kamatmentes hitelt adni? Igen. El tudja ezt vállalni Ukrajna? Igen. Szerintem Zelenszkij elnök minden segítséget elfogad, mellyel fegyvereket tudunk neki juttatni”

– mondta Graham.

Az amerikai politikusoknak a saját népükkel is kell foglalkozniuk, az Egyesült Államok rendkívüli mértékben el van adósodva, illetve a déli határvédelemmel is sokkal többet kellene törődni – tette hozzá a szenátor.

A republikánus képviselők elsősorban a déli, Mexikóval közös határ védelmének nem megfelelő szintjére hivatkozva tartják fel hosszú idő óta az Ukrajnának szánt segélyek biztosítását.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Maccska: @Csizmás Kond: = 4 lábú szörösek és ütödöttek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
"A republikánus képviselők elsősorban a déli, Mexikóval közös határ védelmének nem megfelelő szintjére hivatkozva tartják fel hosszú idő óta az Ukrajnának szánt segélyek biztosítását."
Na, a scheggszáj ott is múködik- hiszen a törvényjavaslatot , amelyet közösen készitettek el két párt képviselői- trump nyomására, a trumpista republikánusok nem szavazták meg.
csak úgy....
@Maccska: "az biztos hogy az EU nál idiótább gittegylet nem sok van az univerzumban." :)
ennek ellenére a dagadt lopós gazdád tölük kapott milliárdokat, hát baszod igazad lehet ,hiszen adtak neki a seggfejek!
KisTehen
@csak úgy...: te magad vagy egy nagy ökör
csak úgy....
@KisTehen: ezt te mint profi ökör állítod? :) boci,te nagyon beteg!
KisTehen
@csak úgy...: mint profi ökörszakértő

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.